Doi bărbați, reținuți de polițiștii din Capitală pentru tentativă de furt calificat

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut, miercuri, doi bărbaţi, de 41, respectiv 45 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, faptă comisă pe raza sectorului 5.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale -Sector 3, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat doi bărbaţi cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională care, prin comportamentul afişat, le-au atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea lor, aceştia deplasându-se cu un autoturism, iar pe parcursul deplasării au efectuat mai multe manevre de verificare pentru a se asigura că nu sunt urmăriţi. În jurul orei 10.30, bărbatul de 41 de ani a intrat în scara unui bloc, celălalt rămânând în faţa imobilului, asigurând locul pentru a nu fi surprinşi. Ulterior, cei doi au revenit la autoturism, părăsind zona.

Poliţiştii au efectuat verificări în imobil şi au identificat un apartament ce avea uşa deschisă, iar în interior se observau urme de răvăşire. O altă echipă a procedat la blocarea în trafic a autoturismului şi imobilizarea celor doi ocupanţi. Cu ocazia controlului corporal, asupra bănuiţilor precum şi în interiorul autoturismului, au fost găsite telefoane mobile şi mai multe bunuri ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptei.

Bănuiţii au fost conduşi la sediul subunităţii pentru audieri, iar în urma extinderii cercetărilor, în sarcina bărbatului de 41 de ani s-a stabilit comiterea mai multor infracţiuni:

– la data de 16 iulie a.c., în jurul orei 11.00, ar fi încercat să pătrundă într-un apartament din sectorul 3, fără a reuşi să sustragă bunuri.

– miercuri, 31 iulie a.c., în jurul orei 11.30, ar fi pătruns în locuinţa unei femei, tot din sectorul 3, cu intenţia de a sustrage bunuri, însă, fiind surprins de persoana vătămată în momentul când a intrat în apartament, a părăsit locuinţa, fără a sustrage bunuri sau valori.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi complicitate la tentativa la furt calificat, cu cei doi în stare de reţinere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati