Patru premiere cu 12 reprezentaţii compun programul Festivalului Enescu pentru Copii – program asociat Festivalului Internaţional George Enescu 2019! Festivalul Enescu pentru Copii este conceput şi pus în scenă de echipa Operei Comice pentru Copii. Spectacolele au loc în matineu, în zilele de 31 august şi 1 septembrie, 7 şi 8 septembrie, 14 şi 15 septembrie, 21 şi 22 septembrie 2019, la Opera Comică pentru Copii (din Calea Giuleşti, 16), în Salonul Mozart. Programul detaliat poate fi consultat pe site-ul instituţiei (operacomica.ro), iar biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.
„Am pregătit spectacole dedicate celor mici cu lucrări atractive din programul Festivalului Enescu din fiecare final de săptămână. Cei din echipa Operei Comice pentru Copii sunt în repetiţii şi au pregătit o abordare cu poveşti incluse, prin care vor găsi, sunt sigură, un drum mai direct către mintea şi sufletul tinerilor spectatori. Suntem încântaţi să putem participa prin acest program în premieră la extinderea conexiunii dintre Festivalul Enescu şi publicul tânăr şi la educarea bucuriei în receptarea muzicii clasice”, a spus Felicia Filip, Director General al Operei Comice pentru Copii.
Pian la şase mâini la spectacolul inedit „Trio Equilibrium”, în Salonul Mozart
La finalul lunii septembrie are loc premiera „Trio Equilibrium”, un spectacol cu un repertoriu bogat, format din lucrări originale pentru pian la şase mâini. Pianistele Ioana Valentina Cojuharov, Marta Claudia Băceanu Tudor şi Mădălina Chiriac cântă la şase mâini lucrări muzicale din toate genurile, într-un concert de senzaţie din septembrie în Salonul Mozart. Premiera are loc pe 28 şi 29 septembrie, iar biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.
Erus în Valea Generozităţii, una dintre cele mai aşteptate premiere din programul Operei Comice pentru Copii
După succesul de anul trecut cu „Erus şi Valea Răbdării”, călătoriile lui Erus continuă cu un nou spectacol în Sala UnderGrand a Operei Comice pentru Copii. „Erus şi Valea Generozităţii”, în regia Anei Crăciun Lambru, înfăţişează o nouă călătorie plină de peripeţii şi învăţăminte inventată de consilierul în nutriţie, Alec Blenche. Premiera are loc pe 13 septembrie, iar biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.
Copiii Von Trapp din „Sunetul Muzicii” sunt nerăbdători să îşi reîntâlnescă publicul
Pentru cei care nu au apucat să-l vadă încă sau pentru cei care îşi doresc să revadă, celebrul musical „Sunetul Muzicii”, în regia şi coregrafia lui Răzvan Mazilu, revine cu cinci reprezentaţii în septembrie, pe Scena Mare a Operei Comice pentru Copii. „Sunetul muzicii”, creat pe baza musicalului original de Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein, are programate cinci reprezentaţii programate în zilele de 27, 28 şi 29 septembrie, iar biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.
„Când spectatorul intră în sală, trebuie să uite tot, să dea delete la tot ceea ce ştie despre acest important reper artistic, aşa cum e „Sunetul Muzicii”. Fiecare producţie aduce ceva nou, fiecare spune aceeaşi poveste dar într-un limbaj nou, în haine noi, cu performanţe artistice unice, irepetabile. Nu e prima dată când lucrez cu copii în calitate de regizor, însă niciodată nu am avut parte de o distribuţie de copii atât de numeroasă. Marea surpriză a fost faptul că sunt mult mai bucuroşi când lucrează decât adulţii. Ştiu mult mai bine ce au de făcut şi au capacitatea de a absorbi ca un burete tot ce li se oferă. Am avut şi am nişte revelaţii extraordinare la repetiţii, mă simt un norocos”, a declarat Răzvan Mazilu într-un interviu realizat de Ioana Marinescu.
Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În stagiunea 2018/2019 a pus în scenă 827 de spectacole vizionate de peste 200.000 de spectatori.