Primăria Sectorului 3, împreună cu Metropolis Film, organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber”. În săptămâna 10 – 15 septembrie, proiecţiile sunt programate să înceapă de la ora 20:00. Intrarea este liberă.
Săptămâna aceasta, publicul va avea ocazia să urmărească trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universală, realizate în ultimul an şi trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.
10 septembrie: CAPERNAUM, R. Nadine Labaki, nominalizat la Oscar, Globul de aur şi BAFTA pentru Cel mai bun film străin, câştigător al Premiului Juriului şi al Premiului Juriului Ecumenic la Cannes 2018.
Sinopsis: Filmat în haoticele cartiere din Liban, Capernaum prezintă povestea inspiraţională a unui băieţel libanez care se luptă să supravieţuiască sorţii copleşitoare. Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experienţă în actorie, joacă rolul acestui băiat libanez (Zain) care fuge de părinţii săi neglijenţi, ajungând să-şi poarte singur de grijă, până când găseşte adăpost în şubreda casă a lui Rahil, o refugiată etiopiană, şi a bebeluşului ei, Yonas. Zain îşi va da părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.
11 septembrie: TOATĂ LUMEA ŞTIE, R. Asghar Farhadi, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 2018 şi cu 8 nominalizări la Premiile Goya.
Sinopsis: „Toată lumea ştie” îi are în rolurile principale pe Penelope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) şi Ricardo Darin (Alejandro) şi spune povestea Laurei, care călătoreşte împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia. Evenimente neaşteptate transformă, însă, această revedere într-o criză care scoate la suprafaţă un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbeşte.
12 septembrie: HOTEL MUMBAI, R. Anthony Maras, câştigător al Premiul Publicului la Festivalul de Film Adelaide.
Sinopsis: Un grup de pakistanezi foarte bine înarmaţi ia cu asalt hotelul Taj Mahal din Mumbai, India. Timp de 68 de ore, sute de oameni sunt luaţi ostatici în timp ce focurile de armă îşi continuă asaltul, generând izbucnirea unui incendiu. După risipirea fumului se constată că mai mult de 160 de persoane au murit ca urmare a atacurilor devastatoare şi mult mai multe sunt grav rănite. Dând dovadă de compasiune, rezistenţă şi curaj în lupta lor comună pentru supravieţuire, membrii personalului şi oaspeţii hotelului îşi unesc eforturile fără să mai ţină cont de rasă, culoare şi religie, împiedicând astfel pierderea şi mai multor vieţi umane. Un film bazat pe evenimente adevărate
13 septembrie: 8 1/2 R. Federico Fellini, câştigător al două premii Oscar – pentru Cel mai bun film străin şi pentru Cele mai bune costume (alb-negru), nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film.
Sinopsis: „Filmul este povestea poetică a imposibilităţii reale resimţite de un spirit contemporan de se agăţa de consolările ce le poate oferi o certitudine unitară, tocmai în desfăşurarea acestei dezordini îşi caută el salvarea. ” – Brunello Rondi – 1965.
14 septembrie: RĂZBOIUL RECE, R. Pawel Pawlikowski, cu 3 nominalizări la Premiile Oscar, câştigător al Premiului pentru
Cel mai bun regizor la Cannes 2018, al Premiului pentru Cel mai bun film şi al altor 4 premii ale Academiei Europene de Film.
Sinopsis: În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, şi Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate şi o tânără cântăreaţă pătimaşă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecţiunile fiecăruia şi inevitabilele lovituri ale sorţii. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnaţi să fie împreună. Cold War, în regia lui Pawel Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabilă şi totuşi neobişnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia şi Paris, de o parte şi de alta a Cortinei de Fier.
15 septembrie: VIAŢA E FRUMOASĂ/ LA VITA E BELLA R. Roberto Benigni
Câştigător al 3 premii Oscar pentru Cel mai bun film străin, Cea mai bună coloană sonoră şi Cel mai bun actor într-un rol principal şi al Marelui premiu al Juriului la Cannes, în 1998
Sinopsis: Filmul este o fabulă în stil chaplinian despre puterea imaginaţiei de a se împotrivi crudelor realităţi din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În centrul poveştii se află Guido (Roberto Benigni) – un personaj încântător, caracterizat printr-o inocenţă copilărească şi nutrind un mare vis: acela de a deschide o librărie proprie. Este anul 1939. Guido a venit în Arezzo, un orăşel din Toscana, împreună cu prietenul său, poetul Feruccio (Sergio Bustric), ignorând antisemitismul manifestat cu din ce în ce mai multă violenţă de către guvernul fascist.