Cele trei exemplare de macac și cei doi coati vor fi transferați luni la Grădina Zoologică Târgu Mureș, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București. Decizia a fost luată după mai multe discuții cu grădinile zoologice din țară, spun reprezentanții.
Potrivit sursei citate, a fost aleasă gradina zoologică din Tg Mureș, datorită spațiului de care dispune și a experienței anterioare în gestionarea animalelor sălbatice și exotice.
„ASPA a discutat cu mai multe grădini zoologice din țară pentru preluarea animalelor exotice, iar astăzi au fost finalizate discuțiile cu ZOO Tg Mureș.
A fost aleasă această grădină deoarece este cea mai mare din țară (se întinde pe o suprafață de 40 ha), are cel mai mare număr de animale (800 de animale) și a împlinit recent 55 de ani de la înființare, asta înseamnă zeci de ani de experiență cu animalele sălbatice și exotice”, se precizează în postare.
Animalele se vor bucura de un spațiu generos, în care a fost reprodus mediul natural al acestora din America de Sud.
„Și pavilionul maimuțelor este foarte bine amenajat. Cele trei exemplare de macac vor fi îngrijite de persoane cu experiență. Știm despre macaci că pot trăi chiar și 28 de ani, astfel că este important că aceștia să-și petreacă anii de viață într-un mediu prielnic, asemănător cu cel de proveniență, din Asia”, mai precizează reprezentanții.
Vă reamintim că primul exemplar de macac japonez a fost capturat de ASPA de pe străzile din sectorul 5 al Capitalei pe 11.09.2019. Celelalte două exemplare de macac dar și cei doi coati au fost tranchilizați de ASPA ieri în timpul unei percheziții domiciliare coordonată de Secția 24 Poliție. Ambele acțiuni s-au derulat în colaborare cu Garda de Mediu.
În prezent, animalele exotice se află la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice Visul Luanei. Cele patru animale, sosite ieri la centru, au fost și ele mutate din cuștile de transport în voliere spațioase, iar starea lor de sănătate este bună. Cele trei maimuțe stau împreună, sunt hrănite cu fructe, sunt energice și se bucură de spațiu. Cei doi coati sunt mai timizi, se hrănesc bine și nu prezintă semne de boală, potrivit sursei citate.