Peste 300 de seniori bucureșteni s-au înscris în programul ,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL”, demarat luni

355 de seniori bucureșteni s-au prezentat în prima săptămâna de înscrieri în vederea depunerii dosarului de participare în cadrul proiectului,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață.” Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), în parteneriat cu Asociația „Sănătate pentru Comunitate” și Centrul Medical Neolife a demarat cu succes luni înscrierile în program.

În cadrul proiectului ,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață”, în prima etapă, 1500 de persoane de peste 55 de ani vor beneficia în mod GRATUIT de țeste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal. Testul imunochimic (Testul FIT) reprezintă o metodă de screening non-invaziva importantă și eficientă.

Beneficiarii vor efectuă testele FIT în bază unor vouchere,iar probele vor fi aduse către laboratoarele specializate din cadrul NEOLIFE Medical Center. În cazul apariției unei suspiciuni, persoanele respective vor fi direcționate către medicii specialiști în vederea efectuării unor analize specifice. Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derulării programului fiind suportate integral de către instituțiile partenere.

Luni va avea loc prima conferința medicală din cadrul proiectului ,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață”, în cadrul căreia se vor acordă voucherele persoanelor înscrise până în momentul de față și ale căror dosare au fost validate conform regulamentului de participare. La conferința medicală vor fi prezenți medici de specialitate care vor dezbate pe larg acest subiect și modul de utilizare al testelor FIT, președintele Asociației Sănătate pentru Comunitate, Alină Comănescu și directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București, Alexandra Dobre.

Înscrierile vor continuă și în perioadă următoare, în bază Regulamentului publicat pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului București: https://cs-mb.ro/învinge-cancerul-colorectal-un-test-pentru-viață.https://cs-mb.ro/învinge-cancerul-colorectal-un-test-pentru-viață.

Dosarul de participare va fi depus la sediul Biroului de Relații cu Publicul al Centrului pentru Seniori al Municipiului București, din str. Ion Filitti, nr 8, sector 3, de luni până joi, între orele 9.00 și 17.00.  Informații suplimentare pot fi solicitate la adresă de email testpentruviata@cs-mb.ro.

Implementarea acestui program urmărește Planul Global al OMS pentru prevenirea și controlul  bolilor netransmisibile 2013-2020. Astfel, Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), în parteneriat cu Asociația „Sănătate pentru Comunitate” și Centrul Medical Neolife promovează abordarea multidisciplinara a bolii, ceea ce înseamnă PREVENȚIE-DIAGNOSTIC-TRATAMENT- REINTEGRARE SOCIO-PROFESIONALĂ.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati