Mai multe zone din Sectorul 6 au fost curățate de ambrozie

În urma sesizărilor primite de la cetăţenii Sectorului 6, referitoare la înmulţirea ambroziei primarul Gabriel Mutu a dispus ca Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, prin Serviciul Protecţia Mediului, în colaborare cu Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană, să acţioneze pentru eradicarea acestei plante şi pentru salubrizarea corespunzătoare a terenurilor identificate.

Astfel, în perioada 01-25 septembrie, mai multe echipe ale A.D.P.D.U. Sector 6 au procedat la îndepărtarea mecanică prin cosire a plantei în cauză, terenurile respective fiind ulterior ierbicidate în vederea prevenirii apariţiei şi dezvoltării ulterioare a ambroziei.

De asemenea, ca urmare a activităţilor de identificare a deţinătorilor de terenuri afectate de această plantă puternic alergenă, au fost transmise 26 de somaţii privind obligaţia pe care o au de eliminare a ambroziei. Proprietarii terenurilor în cauză s-au conformat.

Potrivit Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau administratorii care nu înlătură ambrozia de pe terenurile pe care le deţin riscă amenzi între 750 lei şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 lei şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 recomandă aducerea la cunoştinţa autorităţilor a eventualelor situaţii similare, pentru gestionarea acestora cu maximă operativitate. Cetăţenii care doresc să semnaleze anumite zone unde este nevoie de intervenţia echipelor au la dispoziţie numerele de telefon: 021.9546 şi 021.413.16.20 şi adresa de e-mail office@politia6.ro.

Primăria Capitalei s-a implicat în combaterea ambroziei, deși spune că n-are atribuții în acest sens

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati