Derularea investițiilor publice ale Sectorului 4, în special cele privind infrastructura rutieră, ar putea fi stopată în perioada următoare, dacă grupurilor politice din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) nu vor fi responsabile și vor pune pe primul plan ambițiile politice, în detrimentul unei vieți mai ușoare pentru cetățeni.
Din 2017, mai multe bulevarde de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 4 au trecut din administrarea (CGMB) în cea a Primăriei Sectorului 4, astfel că aceste artere au fost lărgite de la două la patru benzi de ciculație și modernizate. Suprafața spațiilor verzi a fost sporită pentru un mediu mai sănătos, iar ca urmare a refacerii tramei stadale, numărul de parcări a crescut considerabil. De asemenea, cum ar fi spre exemplu bulevardul Constantin Brâncoveanu, au fost anulate mai multe „insule” care permiteau întoarcerea, lucru care a redus la minimum riscul de accidente.
Toate acestea, completate de piețele nou construite, de școlile, grădinițele și blocurile de locuințe puse în siguranță, de construcția unui spital și a unei unități de primiri-urgențe sau de debutul lucrărilor de construire a primei stații de metrou realizată vreodată de vreo administrație locală, nu reprezintă niciun impediment pentru o parte a consilierilor generali, mai exact cei aleși pe listele USR-PLUS pentru a cere ca Primăriei Sectorului 4 să i se retragă dreptul de administrare a spațiilor menționate.
În mod evident, nu există motivație reală pentru un astfel de demers, alta decât lupta politică în detrimentul cetățenilor, iar în aceste condiții, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, face un apel public la responsabilitate din partea tuturor grupurilor politice ce compun Consiliul General al Municipiului București. Aceasta mai ales în condițiile în care proiecția de buget a Primăriei Capitalei arată cât se poate de clar că la nivelul Bucureștiului nu există sumele necesare administrării bulervardelor ce ar putea ieși din administrarea sectorului 4.
„Solicit public Consiliului General al Municipiului București să nu dea curs demersurilor politicianiste ale USR-PLUS și să nu pună în pericol investițiile publice ale Sectorului 4. Noi am demonstrat că se poate să îmbunătățim traiul de zi cu zi al oamenilor, să le oferim speranță că putem să avem o viață mai bună gospodărindu-ne singuri. Dacă un asemenea demers ar fi acceptat, fiecare an în care aceste artere nu ar mai fi în administrarea noastră ar însemna ani pierduți ce vor aduce cu sine doar degradare, nicidecum evoluție”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.