Percheziții de amploare la mai multe firme de pază din Capitală. Prejudiciu de peste 1 milion de euro

Percheziții de amploare la mai multe firme de pază care ar fi făcut evaziune fiscală de peste 1 milion de euro, relatează Realitatea PLUS.

Patronii sunt suspectați că ar fi folosit firme fantomă și facturi falsificate prin care cheltuielile ar fi fost crescute artificial astfel încât să nu mai plătească impozitul către stat.

„Astăzi, 15.04.2021 Poliția Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere în București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

Faptele s-ar întinde pe durata a cinci ani. Reprezentanții firmelor ar fi declarat organelor fiscale achiziții nereale pentru a se sustrage de la plata taxelor.

Potrivit unor surse, firmele implicate păzeau unele dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din țară. Patru firme sunt implicate în anchetă, iar perchezițiile au avut loc la domiciliile patronilor.

„Din datele și probele administrate în cauza a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012-2017 reprezentații unor societăți comerciale ar fi evidențiat în documentele contabile și au declarat organelor fiscale achiziții nereale de bunuri/servicii de la societăți comerciale a căror identitate a fost folosită în mod fraudulos, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu în valoare de aproximativ 1 milion de euro”, se mai arată în comunicat.

În acest caz, cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati