„Superpoveşti evreieşti din Bucureşti”, un eveniment dedicat copiilor şi tinerilor între 8 şi 18 ani

Duminică, începând cu ora 11.00, Centrul Comunitar Evreiesc (JCC) ne invită să intrăm în lumea poveştilor evreieşti din Bucureşti.

Evenimentul, derulat sub motto-ul „Superpoveşti evreieşti din Bucureşti” şi adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, va avea loc online. Este o manifestare deschisă publicului larg, la care sunt aşteptaţi să împărtăşească informaţii toţi cei pasionaţi de istoria, poveştile şi legendele referitoare la principala minoritate a Bucureştiului interbelic, cea evreiască. Poveşti despre personalităţi marcante ale comunităţii evreieşti, poveşti despre Cartierul Evreiesc şi arhitectura lui specială, despre străzi şi clădiri – un parcurs care va reuni referiri de ordin istoric, arhitectural, poveşti din sfera muzicală sau cea literară.

Cei doi invitaţi speciali ai evenimentului sunt Felicia Waldman, profesor al Universităţii din Bucureşti, coordonatoarea Centrului de Studii Ebraice, şi muzicianul Dan Alexandru Schor, co-fondator Educarta. Aceştia le vor împărtăşi participanţilor poveşti fascinante din istoria comunităţii evreieşti, dar îi vor şi ghida, oferindu-le o serie de soluţii pentru debutul documentării poveştilor.

Evenimentul de mâine este prima parte a acţiunii culturale de la JCC, proiectul „Superpoveşti evreieşti din Bucureşti” urmând să continue în luna mai, cu un curs de scriere creativă susţinut de îndrăgita autoare de cărţi pentru copii, scriitoarea Cristina Andone, apoi cu un maraton de lecturi publice şi muzică, în luna septembrie.

„Superpoveşti evreieşti din Bucureşti” este realizat în parteneriat cu Asociaţia Headsome Communication, instituţia care a lansat la începutul acestui an competiţia „Superpoveşti din Bucureşti”.

Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Jewish Community Center) Bucuresti şi-a deschis porţile în septembrie 2007 ca rezultat al parteneriatului dintre Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) şi American Jewish Joint Distribution Committee (JDC). JCC este locul care oferă posibilitatea tuturor evreilor (şi nu numai acestora) de a învăţa despre cultura iudaică, tradiţii şi obiceiuri, sărbători, Israel, într-un cadru nou, modern şi relaxat. Cei care trec pragul intituţiei pot pot învăţa orice: de la limbi străine la artă, pot petrece timp cu prietenii, se pot relaxa. JCC Bucureşti dă o nouă imagine vieţii evreieşti de fiecare zi.

Programele oferite sunt create în funcţie de vârsta participanţilor cărora li se adresează, dar şi în funcţie de interesele acestora, astfel încât să permită atragerea şi implicarea unui număr cât mai mare de membri ai comunităţii evreieşti în viaţa evreiască şi a le permite acestora să se exprime şi să se dezvolte atât din punct de vedere iudaic, cât şi personal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati