Premierul Cîțu: „E normal ca persoanele care s-au vaccinat să revină la normalitate”

Premierul Florin Cîţu a declarat, într-o conferință de presă susținută luni la sediul PNL, că toate scenariile sunt luate în calcul privind relaxarea măsurilor de la 1 iunie. El a amintit că relaxarea restricțiilor depinde de rata de vaccinare, susținând că „este normal ca persoanele vaccinate să revină la normalitate”.

Premierul Cîțu a vorbit, în declarația de presă, despre maratonul vaccinării din București, unde peste 20.000 de persoane au fost imunizate în 64 de ore, scrie Libertatea.

„Arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate. Românii au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate este vaccinarea. Am mai spus că nu este nicio coincidență că avem o rată de infectare în scădere în același timp în care vedem și o rată mare de vaccinare. Ele merg mână în mână, nu este doar o corelație, este o relație de cauzalitate”, a declarat Florin Cîțu, luni, într-o conferință de presă.

Este normal ca toate persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să revină la normalitate. Este punctul meu de vedere. Florin Cîțu, premierul României

Totodată, premierul a anunțat că săptămâna viitoare „vom avea tot Guvernul în stradă la centrele de vaccinare”, pentru a „vorbi cu cetățenii după ce ies de la vaccinare”. El s-a arătat optimist privind atingerea țintei de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a mai transmis Florin Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati