Debutantul…. Sergio Ramos….?!

Rezultatul și calificarea, predictibil, după „vernisajul” din tur, când cosmopoliții de la Chelsea și-au prezentat „ansamblul creativ” dar nu la Prado, ci pe Valdebebas, unde inginerul F. Peres, a reușit o ‘nvărteală imobiliară transformând o părloagă, într-un paradis pentru „Los Blancos”!

(Si desea leer este artículo en español, lo puede encontrar al final de este artículo)

Iubitorii de „Merengues”, au crezut, din nou, că „bulanu’ ” deja brevetat de francezu’- algerianu’ cu profil de Bruce Willis și „flegme” de, ” Gradinarii ‘ „, lui Piticu(Dorinel Munteanu) (134 appearances…. multe forțate intenționat, de răzbunătorul Piți (Victor Pițurcă), împotriva „pucistului” Zeus ( Gică Hagi )), ajutat de discipolul lui „amazigh”, Benzema ( le chauve, a garantat cu el și pt. el, când l-a făcut plecat ( pierdut ), pe „balerinul” prolific, cu aspect și trăiri de…. Narcis, forțat să revitalizeze, Clanul Agnelli, Karim fiind și omu’ din vestiar ( precum Costel Pană sau Bambino (Adrian Bumbescu), al jucătorului la….” alibii” Armeanu'(Florin Halagian), sau Duzinaru'(Tudorel Stoica) „cureaua de transmisie” între Imi (Emerich Jenei) și Sfinxu’ ), a putut să-și „susțină” mentorul doar o săptămână la…. terapie intensivă, dar în retur n-a mai putut să transforme „externarea” în…. Eid al-Adha, din cauza unui „maistru” fost fundaș mediocru ( Klopp, la fel, rezerva „indianului” Joe Panait ) cu impresii și aere de Psiholog în Resurse Umane, aspect pretențios de Franz Joseph al Austriei, singurul lucru care-i leagă fiind relația cu o aceeași dominatoare și influentă „Sisi”, Dr. T., preluând la momentul potrivit și cu „elevii” potriviți ( ce nișă a norocului a prins !! ), după ce cu puțin timp în urmă pleca umilit și desconsiderat de „gemenii” celor două turnuri ale tolerantei, suferindei și sacrificatei, catedrala Notre Dame ( Neymar și Mbape ), echipă al cărei blazon seamănă mai degrabă cu un pirat tuberculos din „Comoara….” lui Stevenson, cu un pint de stout Guinness, decât cu un urs ( nu, nu este Arthur, acesta a fost îmbălsămat și trimis, acolo unde localnicii și „rezidenții acoperiți”, cred că urșii există doar în imaginația, obsesiv – compulsiv – infracțională a „impostorului penal”, Karl May, unde Emma de Vaduz este Old Shatterhand, iar nea Olah, Winnetou, care a rămas (( atât i s-a dat….)) cu laba (((ele))) Ursului și îi spunea resemnat vecinului său Nicolae : dragă Miklos, mai bine să-mi facă rău decât să-mi pară rău), decât cu un urs cu un sceptru….!

Iar El, Zizou, eroul mirosind a…. Hagis a la Hampton Park n-a mai putut să facă rotirea p’un picior de dansator berber, când l-a hipnotizat pe…. Butt, nici să facă din…. „rahat bici”, cum a făcut în ultimii 3 ani, cu un „cor de dascăli” mai mult afoni și gălăgioși, dar abonați la Sfânta…. Șansă….!

N. A. La începuturi Zizou și Karim au fost refuzați de antrenorii de atunci ai Algeriei pe motiv de…. „lentoare”, dar ei, ai căror bunici au suferit de teroarea, cosmetizată în „restaurarea ordinii economice”, în Alger, de ministrul de interne de atunci (viitor Președinte al Republicii, rămas în conștiința decadentei prese de budoar, cu întâlnirile riscante și frivole cu „alsaciene”, respinse brutal după consumarea rapidă și agresivă a actului pervers-masochist cu „finalizare precoce” pe taioarele „noir” ((de, contrastul )), îmbibate cu Shalimar-ul etern și…. păgubos ), Ei, ambițioși s-au îmbăiat regulat, Karim, în apele purificatoare a Rhon-ului, totuși culpabil de incest cu „lacrima” Vosgilor, Saone, iar Mentorului său Zizou, după ce i s-a aplicat „Shahadah-ul” dar, doar stropit cu apa Mediteranei, a fost trimis spre revitalizare acolo unde…. mareea „argintată” a Atlanticului, absoarbe lacom seva…. Garonnului, obligat să intre într-o „mezalianță” nepotrivită cu miros de…. Merlot Libournais și…. Mascaret-ul „surfer-ilor”, al „gravului”…. Dordogne!
Surpriza confruntării de pe „terenul de joacă” al extravaganților și excentricilor „corsari”, binecuvântați de „Marea și Grava Văduvă”, a fost, introducerea unui „paznic” numerotat cu 4, începător, profan, timid, genul de…. stagiar, pe care l-am „remarcat”, datorită fizionomiei de „păstor” din nisipoasa Deltă a Guadalqivir-ului și teoretician în politică monetară, înfățișare de metrosexual obsedat de „sală” și pedagog…. fictiv în a mării mușchii c….. i….( născuți leneși ), cu o brasardă neagră de grevist proletar și o bandă verde de școlar responsabil cu sunatul ieșirii în recreație, pe mâna stânga, temător, emoționat precum elevul care s-a pregătit toată noaptea să-și fabrice fițuicile necesare (furtului intelectual ) examenului, dar înspăimântat de frica…. nelămurită, de cum le va folosii?!

El, încă, nu și-a dat seama ce reprezintă aceste semne distinctive, mai mult decât inscripții, ele sunt de fapt…. devize…. legende….!

Însărcinarea individului cu ele reprezintă, obligații, suferințe…. realizări!
Victimizarea acestuia din cauza accidentării și scoaterea lui din sistem pt. 2 luni, este o scuză pt. purtătorii ( ilegali ) de echipamente scumpe ( obligatoriu personalizate cu nume de…. Zei ), talent neconfirmat și…. neacreditat nici măcar pt. mersu’ pe jos, credibilitate ( poate ?? ) recunoscută de vr’un animal de companie dar indispensabil la…. fotbalu’ de joi seara, pe „sintetic” cu…. băieții, vărsăndu-si frustrările pe…. „vinovata” minge de fotbal deoarece, este singurul loc și mod de a se răzbuna pe…. Dictatorul de Șef și pe…. Imposibila ( iubire ) Soție, ambele ” ciudățenii” făcând – ul, în afara acestui interval 20-22,…. popic, aruncând-ul până și din spațiul lui vital ( mantinelă )….!

Statistica este sinceră : la prima reușită a blue ( grey ) hounds – urilor, ei, cei cu fețele schimonosite de efort ( parcă antrenor le era Titi Teașcă, Dumnezeu să-i ierte…. săculeții cu nisip și…. pantele ), El, neinițiatul adept al fotbalului ofensiv, uitase menirea sa și s-a transformat într-un fals dresor acționând la mijlocul…. arenei….!

La al doilea gol, novicele, îmbătrânit, greoi ca după Sărbătorile Paștelui Catolic ( a debutat m-ai devreme și tocmai acum s-a lăsat (( mielul )) în…. tricepsul sural ), a încercat o piruetă de fachir însă, din nefericire a oferit ofranda ( mingea ), „pseudo- teutonilor” încă neinițiați, ca niște apostoli înarmați cu…. crampoane, l-au executat pe…. călugărul profan, îngropănd-ui făptură de pustnic în groapa neputinței…. deznădejdii….!!

Așa s-a întâmplat și cu prețiosul, dar excepționalul, valorosul mândru’ Oltean ( Baciu’ – Gică Popescu) asemănător în har (el, m-ai ales în membrele…. inferioare ), cu celălalt Oltean – Simbol, dar din zona mai înaltă a Olteniei, care potrivea Dumnezeiește…. lemnul și piatra spre uluiala mizantropilor din Parisul anilor ’30, precum El, Baciu – Gică Popescu’, pașii viitorului arhitect și strateg, urmaș…. îngăduit a lui Gaudi ( Pep ), da, El, Baciu – Gică Popescu’ putea alege ( avea și motive și argumente ), o pensionare rapidă și înțeleasă, dar El, avid după laude și afaceri la…. limită, s-a lăsat minimalizat și luat la…. „mișto” de două…. „starlete”, Pepene(Vali Năstase) și GianiKey(Giani Kirită), lăsându-l singur și…. gol cu…. muritorul Guriță(Cosmin Contra), spre amuzamentul mesenilor când cei doi își povestesc intenționat- exagerat, trecutul modest, puternic cosmetizat în „caterinca” băieților de cartier….Ei, de fapt, sunt niște mari norocoși având oportunitatea, cel puțin, ca aroma…. parfumului său cât salariul lor pe o lună, să le rămână impregnat în haine, în…. memorie!

Totuși, El, Baciu'(Gică Popescu) mai avea și alte păcate, când împreună cu celălalt coleg de generație și de ani, „catericosu’ „, Bursucu'(Dan Petrescu), construiau, împărțeau, hotărau…. Coru’ Părintelui Tata Puiu (Anghel Iordanescu), marginalizându-l pe….Fiara (Marius Lacatus) și excluzând-l pe…. Lupu (L) (Danut Lupu) de Dunăre, sub îngăduința, tacită, discretă a lui…. Zeus ( Gică Hagi )….

Satira, cu aceste ironii, poate exagerate, poate răutăcioase ( sic ) are l-a bază, egoismul, lăcomia de recorduri, realizări, încrederea dusă la absurd, aroganța obraznică, provincială, poate lipsa…. „frânei de mâna”, a unui imens fotbalist, o legendă a fotbalului ( chiar activ ), cu niște calități absolut remarcabile : detenta, jocul aerian și abilitatea de a înscrie precum El Caudillo ( Pasarrella ), deposedările, siguranța dar și…. coatele lui El Raton ( R. Ayala ), stilul elegant, rapid cu o tehnicitate remarcabilă în a manevra și a lovi balonul, precum Kaiser Franz, impetuozitatea și pasele în cross ale lui Procuroru ‘ (Doamne ce imens fotbalist a fost unicul și singurul…. Mister ).
Sergio Ramos, fiind în convalescență, la nivelul lui, știa că nu poate ține ritmul, trebuia să aibe profesionalismul și discernământul să refuze confruntarea ( chiar dacă Varane lipsea ), între un jucător foarte bun dar incomplet refăcut fizic și un jucător bun dar apt fizic, ( până și…. Fjul cel mare al celui care i-a refuzat executarea unui penalty,” Marelui Samanta” (Marcel Raducanu), în poarta lui…. Clemance )…. știe!

Zizou, o dezamăgire, dacă Alah nu-l proteja, cala avionului era neîncăpătoare de…. golurile primite și i-ar fi fost greu să decoleze de pe Heatrow, fără idei, resemnat, părea mulțumit de drumul parcurs până în semifinală și a răsuflat ușurat la sfârșit….!

De ce? Pentru că jucătorii actuali ( este adevărat valoroși ), sunt consumați nu mai sunt concentrați…. folositori!

Când, agricultorul Orsato (genul de brigadier din Călărașiul, ăla, cu pământ precum untu’, care măsoară adâncimea brazdei bieților tractoriști care mai…. „trăgeau” motorină, să-și completeze datoriile la…. Mat-ul comunal, pe timpul (( din păcate, azi, lăudat )), al Egalității Comuniste, a suflat în cornul „izbăvirii” pt. El, Viteazul Sergio, limbajul nonverbal al corpului său spunea : Bueno que se acaba !

Apoi s-a grăbit către vestiar să-și verifice telefonul, poate partenera sa de TikTok, Pillar, (o cam…. aceeași Andreea Marin mai norocoasă, sentimental ), i-a trimis rezultat ultimului test de…. sarcină, sperând în cel de-al 5-lea băiat, perfect pt. fotbalul în…. sală!
Ceilalți…. „sătui”, Kross, absent, se gândea la Mallorca, unde Jessica deja îl anunțase că făcuse curățenia de primăvară, Modric, capiu, se ‘nvărtea precum o lebădă’ n…. găleată,
Hazard, bucuros, că a văzut…. Londra ( poate West Ham îi face o ofertă…. și oricum cea mai bună vită tot la…. „Paladar” o găsești ) ….

Fostul mare internațional ( rapidist ) Ionică Bogdan ( un fel de Ilie Dumitrescu, dar cu școala (( de contabilitate )) făcută la…. zi ), spunea în fiecare Joi, la ora 17,la Macedonia ( Iancului ) : Fotbaliștii mor de două ori, prima dată în picioare !
Sergio Ramos a murit o dată și jumătate, cealaltă jumătate așteaptă doar preotul ( antrenorul ) care să-l…. miruiască și sincer…. ( precum Baciu’ (Gică Popescu) la timpul său ) nu merită așa ceva…. ( a ((au)) fost prea…. Mare ((Mari)) !

Editorial de Vali Savadosi

¿El debutante…. Sergio Ramos….?

¡El resultado y la calificación, predictible, tras la „inauguración” de la partida de ida, cuando los cosmopolitas del Chelsea han presentado su „conjunto creativo”, pero no en el Prado, sino en Valdebebas, donde el ingeniero F. Peres, logró una „combinación inmobiliaria trasformando una tierra sin cultivo, en un paraíso para „Los Brancs”!

Los amantes de „Merengues”, creyeron, de nuevo, que el „fausto” ya denominado como „el francés” – el argelino con el perfil de Bruce Wilis y „flema” de los „Jardineros” de Enano (134 apariciones, muchas obligadas a propósito, por el vengador Piți (Victor Piturca), contra el „golpista” Zeus (Gică Hagi)), ayudado por el discípulo del „asombroso”, Benzema (el calvo garantizó con él y para él, cuando pensó que se haya ido (lo dio por perdido), al „bailarín” prolífico, con aspecto y emociones de….Narcis, siendo forzado revitalizar el Clan de Agnelli, Karim siendo también el hombre del armario (igual que Costel Pană o Bambino(Adrian Bumbescu), del jugador a la ….„cuartada” Armeanu(Florin Halagian), o Duzinaru(Tudorel Stoica), la „correa de distribución” entre Imi(Emerich Jenei) y Sfinxu’), pudo „sostener” al mentor solo una semana a los ….. cuidados intensivos, pero a la vuelta no pudo transformar el „alta” en…. Eid al-Adha, por la culpa de un „maestro” ex defensa mediocre (Klopp, igual, la reserva del „indio” Joe Panait) con opiniones y humos de Psicólogo en Recursos Humanos, aspecto a la altura de Franz Joseph de Austria, la única cosa que les unen siendo la relación con la misma „Sisi”, Dr. T., hacerse cargo en el momento adecuado también de los „alumnos” apropiados (¡!!que suerte tuvo con esta oportunidad!!), después de que hace poco tiempo salía humillado y desconsiderado por los „gemelos” de las dos torres de la tolerante, dolorida y sacrificada, catedral de la Notre Dame (Neymar y Mbape), equipo cuyo escudo se parece más bien con un pirata tuberculoso de „El tesoro..” de Stevenson, con un príncipe de stout Guinness, como con un oso (no, no el de Arthur, este fue embalsamado y enviado, allí donde los lugareños y „residentes cubiertos”, piensan que los osos existen solo en la imaginación, obsesiva-compulsiva-infraccionar del „impostor criminal”, Karl May, donde Emma de Vaduz es Old Shatterhand, y el tío Olah, Winnetou, que se quedó ((solo esto se le dio…)) con la zarpa ((ellas)) del Oso y le decía resignado a su vecino Nicolae: querido Miklos, mejor herido que arrepentido), que con un oso con cetro!

Y Él, Zizou, el héroe oliendo como …. Hagis en el Hampton Park, no logró realizar el giro en la pierna de bailarín bereber, cuando hipnotizó a… Butt y tampoco transformar …„ la mierda en látigo”, como pasó en los últimos 3 años, con un „coro de profesores” más que áfonos y ruidoso, pero suscritos a la Santa … Suerte…!

N.A. Al principio, Zizou y Karim fueron rechazados por los entonces entrenadores de Argelia por motivo de….„lentitud”, pero ellos, cuyos abuelos sufrieron de terror, pintado en Argelia como la „restauración del orden económico”, por el entonces ministro de interior (futuro Presidente de la Republica que ha quedado en la conciencia de la decadencia de la prensa de alcoba), con las citas arriesgadas y frívolas con „alsacianas”, rechazadas brutalmente después de consumir rápido y agresivo la relación perversa-masoquista con „finalización precoz” sobre las chaquetas „noir” ((¡hum! el contraste)), impregnadas con el Shalimar eterno y ….costoso), Ellos, ambiciosos, se han bañado con regularidad, Karim, en las aguas purificadoras del Rhon, aunque culpable de incesto con la „lagrima” de la Vosgi, Saone, y su Mentor, Zizou, después de que se le haya aplicado el „shahaah” pero, solo salpicado con el agua del Mediterráneo, fue enviado para revitalización allí donde….el mar „plateado” del Atlántico, absorbe con gana el jugo ..del Garrón, obligado a entrar en una „alianza” no adecuada de … Merlot Libournais y el …. Mascaret de los surfistas, del „serio” … Dordogne!

La sorpresa de la confrontación desde el „campo de juego” de los extravagantes y excéntricos „corsarios”, bendecidos por „La Grande y Seria Viuda” fue, la introducción de un „guardia” con el número 4, principiante, profano, tímido, de tipo …practicante, que he „remarcado”, por la fisionomía de „pastor” de la Delta arenosa de Guadalqivir y teórico de política monetaria, apariencia metrosexual obsesionada por el „gimnasio” y pedagogo … ficticio para aumentar sus músculos …. (nacidos perezosos), con un brazalete negro de huelguista proletario y una tira verde de alumno responsable con la llamada al recreo sobre la mano izquierda, miedoso, emocionado igual que el alumno que se ha preparado toda la noche para fabricar las chuletas necesarias (del robo intelectual) al examen, pero aterrorizado por el miedo … confuso, de que como las usará?!

Él, todavía, no se ha dado cuenta de lo que representa estos signos distintivos, más que inscripciones, ellos son de hecho ¡… lemas….leyendas…!

¡Cargar al individuo con ellos representa, obligaciones, sufrimientos … logros!

La victimización de este por la culpa del accidente y sacarlo del sistema durante 2 meses, es una excusa para los que llevan (ilegalmente) equipamientos caros (obligatoriamente personalizados con el nombre de … Dioses), talento no confirmado y no acreditado ni siquiera para una caminata, credibilidad (puede??) reconocida de alguna mascota pero indispensable para el … fútbol del jueves por la noche, sobre „campo artificial” con … los chicos, descargando sus frustraciones sobre … „el culpable„ balón de futbol dado que es el único lugar y la única manera de vengarse sobre … el Dictador Jefe y la … Imposible (querida) Esposa, ambos „raros” haciéndolo, fuera de este horario 20-22, … bolo, tirándole incluso y de su espacio vital (valla)..!

La estadística es sincera: en el primer logro en el blue (grey) los hounds, ellos, los con las caras desfiguradas por el esfuerzo (me parece que el entrenador era Titi Teașcă, que Dios le Bendiga … los saquitos de arenas y .. las pendientes), Él, no iniciado partidario del futbol ofensivo, olvidó su misión y se transformó en un falso domador actuando en el medio de la … arena….!

Al segundo gol, el principiante, envejecido, pesado, como después de las Fiestas de Pascua Católicas (debutó más temprano y solo ahora ha bajado (el cordero) hacia el …. tríceps sural), intentó una pirueta de faquir, pero desafortunadamente ofreció un tributo (el balón), a los „pseudo-teutonas” todavía no iniciados, como unos apóstoles armados con … crampones, ejecutaron al … monje profano, enterándole el cuerpo de ermitaño en el pozo de la impotencia …. desesperación…!!!

Eso es lo que pasó también con el valioso, pero excepcional, el preciado orgulloso Oltean (Baciu – Gică Popescu) parecido en talento (él, más en los miembros …. inferiores), con el otro Oltean – Símbolo, pero en la zona más alta de Oltenia, que encajaba como Dios … la leña y piedra asombrando a los misántropos del Paris de los años 30, como también El Baciu (Gică Popescu), los pasos del futuro arquitecto y estratego, seguidor …. permitido de Gaudi (Pep), sí, El Baciu (Gică Popescu), podía elegir (tenia y motivos, y argumentos), una jubilación rápida y comprendida, pero Él, codicioso de elogios y negocios al … limite, se dejó minimizado y tomado en…. „fresco” de dos „estrellitas”, Pepene(Vali Năstase) y GianiKey(Giani Kirită), dejándole solo y … desnudo con… el Guriță(Cosmin Contra), para diversión de los comensales cuando ellos dos cuentan intencionadamente – exagerado, el pasado pobre, excesivamente cosmetizado en la „burla” de los chicos del barrio… Ellos, de hecho, son unos grandes afortunados teniendo la oportunidad, por lo menos, como la fragancia … de su perfume como su sueldo por un mes, quedarle impregnado en la ropa, en … la memoria!

Aun así, Él, Baciu (Gică Popescu) tenía aún más pecados, cuando junto con el otro compañero de generación y de edad, „católico Bursucu” (Dan Petrescu), construyan, compartían, decidían…. el Coro del Padre Tata Puiu (Anghel Iordanescu), marginalizando a … Fiara (Marius Lacatus) y excluyendo a … Lupu (L) (Danut Lupu) de Danubio, bajo la aceptación tácita, discreta de … Zeus (Gică Hagi) …

La sátira, con estas ironías, puede ser exagerada, tal vez traviesas (¡chínchate!) tiene como base el egoísmo, codicia por récords, logros, confianza llevada a lo absurdo, arrogancia traviesa, provinciana, puede que la falta … del „freno de mano”, de un gran futbolista, una leyenda del futbol (incluso activo), con unas cualidades absolutamente notables: agarre, juego aéreo y habilidad de marcar como El Caudillo ( Pasarrella), entradas, seguridad, pero también y … los codos de El Raton ( R. Ayala ), el estilo elegante, rápido con una tecnicidad remarcable en manejar y golpear el balón, como Kaiser Franz, la impetuosidad y los pases cruzados del Procuror (Dios, que futbolista grande fue el único y solamente … Mister). Sergio Ramos, siendo en convalecencia, a su nivel, sabía que no puede seguir el ritmo, tenía que tener el profesionalismo y discernimiento de rechazar la confrontación (aunque faltaba Varane), entre un jugador muy bueno pero incompleto, recuperado físicamente y un jugador bueno pero físicamente apto, (hasta .. Fjul el grande, al que le ha rechazado la ejecución de un penalti, „ El Gran Samanta” (Marcel Raducanu) en su puerta… Clemance… ¡lo sabe!

Zizou, una decepción, si Allah no lo hubiera protegido, la bodega del avión hubiera sido pequeña para … los goles recibidos y le hubiera sido difícil despegar desde el Heatrow, sin ideas, resignado, parecía satisfecho del camino recorrido hasta las semifinales y soltó un suspiro de alivio al final….!

¿Por qué? Debido a que los jugadores actuales (es verdad que valiosos), están cansados y, ya no están enfocados…. ¡útiles!

Cuando, el granjero Orsato (el tipo de brigadier de Călărași, ese, con tierra como mantequilla, que mide la profundidad del surco de los pobres conductores de tractores que todavía … „robaban” diesel, para pagar sus deudas al Consejo de la localidad, durante el tiempo ( lamentablemente, hoy, alabado)), de la Igualdad Comunista, sopló el cuerno de la „redención” para él, el Bravo Sergio, el lenguaje no verbal de su cuerpo decia: ¡Bueno que se acaba!

Luego se apresuró al vestuario para mirar su teléfono, tal vez su amiga de TikTok, Pillar, (casi la misma Andreea Marin más afortunada, sentimental), le envió el resultado de la última prueba ….de embarazo, con la esperanza en el quinto niño, perfecto para el fútbol en…. ¡Sala!

Los demás…. „hartos”, Kross, ausente, pensaba en Mallorca, donde Jessica ya le había dicho que había hecho la limpieza de primavera. Modric, comadre, daba vueltas como un cisne en un cubo, Hazard, alegre que ha visto .. Londra (tal vez West Ham le haga una oferta… y de todos modos la mejor carne de vaca también en la … „Paladar” la puedes encontrar)….

El ex gran internacional (del Rapid) Ionică Bogdan (una especie de Ilie Dumitrescu, pero con estudios ((de contabilidad)) presenciales), decía todos los jueves, a las 5 pm, en Macedonia (Iancului): los futbolistas mueren dos veces, ¡la primera vez de pie!

Sergio Ramos murió una vez y media, la otra mitad solo está esperando al cura (entrenador)…. para bendecirlo y sinceramente…. (como Baciu (Gică Popescu) en su tiempo) no se merece tal cosa…. (ha ((han)) sido demasiado…. Grande ((Granes))!

Editorial por Vali Savadosi

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati