Sorin Cîmpeanu, despre elevul de 8 ani, lovit de un dulap într-o școală din București: Este obligatoriu o cercetare făcută de organele de poliţie

Un dulap a căzut peste un elev, de 8 ani, la Școala Gimnazială Nr.206 din Capitală. Băiatul are traumatism cranian și traumatism toracic. Ministrul Educației spune că inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor și anunță o cercetare făcută de organele de poliţie. ”E obligatoriu”, a completat acesta.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevul peste care a căzut un dulap are o fractură la antebraț și este conștient. Mai mult, acesta spune că inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor.

”Din păcate există astfel de situații. Am luat legătură cu Spitalul Grigore Alexandrescu. Elevul este pe secția de neurochirurgie, nu a fost intervenție la ATI. Are o fractură la antebraț. Se continuă investigația. Este conștient. La Spitalul Grigore Alexandrescu este pe mâini bune.

Evident că dulapurile în sălile de clasă trebuie ancorate de pereți. Sunt 136.000 de clase, iar inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor. O să adresez aceste întrebări pertinente inspectoratului școlar al municipiului București care are datoria de a comunica înaintea Ministerului Educatiei”, a spus acesta, potrivit Gandul.

Sorin Cîmpeanu a spus că trebuie făcute verificări atât de insectoratul școlar al municipiului București, cât și de organele de cerecetare.

„O cercetare făcută de organele de poliţie. E obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenţia cuvenită, să se aplice sancţiunile de rigoare, să nu se mai repete”, a precizat Cîmpeanu,

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati