Zilele Culturii Ruse în Capitală – între 16 octombrie și 27 noiembrie

Centrul Rus de Ştiință și Cultură din București organizează cea de-a IX-a ediţie a „Zilelor Culturii Ruse în România” în perioada 16 octombrie și 27 noiembrie.

”Din program:

– concerte sustinute de profesorii Academiei Ruse de Muzică “Gnesin”, pe 16 octombrie la ora 16:00, împreună cu muzicienii Universității Naționale de Muzică, în Sala de Concerte a Universității, şi pe 16 octombrie, la orele 19:00 – la Centrul Rus de Ştiință și Cultură, blv. Lascar Catargiu 50 (intrarea liberă).

Deschiderea oficiala a Zilelor Culturii Ruse – la Sala Radio, în data de 17 octombrie, ora 19.00, cu un concert de muzica clasica, sustinut de celebrii muzicieni ruși Eduard Kunz (pian) și Iuri Medianik (acordeon). Programul va cuprinde atît interpretări solo de pian, precum şi variațiuni muzicale interpretate în duet la pian şi acordeon. În foaier va fi deschisă expoziția “Rusia – teritoriul viitorului” (Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Radio si pe www.bilete.ro).

zilele culturii ruseConcertul de evocare a vieţii și creaţiei Lidiei Lipkovskaia, solistă a Majestății Sale Imperiale Țarul Rusiei, care a strălucit pe plan mondial, și în alte centre majore ale lumii operei, inclusiv la București, va avea loc pe 18 octombrie, la orele 19:00 la Sala Conservatorului (str.Stirbei Voda 33, intrarea libera). Concertul va fi susținut în colaborare cu Mariinsky Theatre Academy of Young Singers și absolvenți ai programului de pregătire de excelență pentru artele spectacolului SUCCES organizat de Universitatea Națională de Muzică București prin programul FDI 2019. Serata muzicala va fi moderată de pianista Larisa Gergieva – Directorul Mariinsky Theatre Academy of Young Singers și de academicianul Octavian Lazăr Cosma, muzicolog.

Centrul Rus de Ştiință și Cultură, în parteneriat cu Muzeul “Kulikovo”, va găzdui o expoziție de fotografie intitulată “Coloana de tancuri «Cneaz Dmitri Donskoi»”, cu prilejul pregatirii aniversării a 75 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Deschiderea va avea loc pe data de 22 octombrie la ora 18:00 (intrarea liberă).

În anul 2019 Festivalul cinematografic “Săptămâna Filmului Rus in Romania” celebrează 10 ani de la prima ediţie. Deschiderea festivalului cinematografic va avea loc pe data de 30 octombrie la orele 19:00 la Cinemateca “Eforie” (str.Eforie 2). În programul festivalului sînt prevăzute vizionări ale filmelor “In slujba lui Petru cel Mare”, “Salt”, “Echipajul”, “Proiectul”, “Viaţă vesnica a lui Alexandr Hristoforov”, “Frontiera balcanica”, “Supravietuire in conditii dificile”. In ziua deschiderii intrarea se face pe baza de invitatii, in alte zile ale festivalului (31.10-02.11) intrarea este libera.

Pe 6 noiembrie, la orele 18:00, la Centrul Rus va avea loc deschiderea expoziției tematice “Rusia secolului XX” din obiecte cotidiene ale mai multor generații de rezidenți ai URSS și ai Rusiei moderne şi contemporane (intrarea liberă).
I
În perioada 15-16 noiembrie, Centrul Rus și Teatrul “Nottara” vor gazdui evenimentele dedicate Zilelor Republicii Tatarstan, Federatia Rusa. Programul include vernisajul expozitiei artistului plastic Radik Musin si concertul ansamblului etnic turcic-tătăresc de arte și meşteşuguri “Rivayat” (15 noiembrie, ora 18.30, Centrul Rus), si o reprezentatie a asociației de creaţie artistică “Alif”(16 noiembrie, ora 19.00, Teatrul “Nottara”).

Centrul va fi prezent cu un stand de carte rusă la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus (“Romexpo”, 20 – 24 noiembrie),- prezent cu o carte editată special pentru acest eveniment – “ABECEDAR de limba rusă pentru copii”.

În data de 27 noiembrie, ora 18.00, Centrului Rus de Stiinta si Cultura va organiza in cadrul Târgului de Crăciun expoziția cu licitație a șalurilor din Pavlovski Posad și târgul cadourilor cu specific rusesc”.

Centrul Rus de Știință și Cultură

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati