Beatrice Tudor, deputat de Bucuresti: Profilul de risc al Capitalei obligă la servicii de urgenţă de calitate – Acţiunile conjugate ale Primăriei Generale şi ale Guvernului vor permite astfel de servicii

Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, a salutat semnarea proiectului „Multirisc Modul III” de către ISU Bucureşti şi ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu.

Proiectul permite creşterea capacităţii de răspuns şi a calităţii profesioniştilor care activează în servicii de urgenţă, din grupul ţintă urmând să facă parte peste 9.000 de specialişti din cadrul ISU şi a altor servicii de urgenţă care activează la nivelul Capitalei.
  • “Eforturile de consolidare a serviciilor de urgenţă de la nivelul Capitalei au ajuns astăzi la un nivel superior, odată cu semnarea dintre ISU Bucureşti şi Ministerul Fondurilor Europene a unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 52 de milioane de lei (aproape 11 milioane de euro) pentru creşterea nivelului de competenţe al profesioniştilor în domeniul situaţiilor de urgenţă.
beatrice tudor
sursa foto: Facebook – Beatrice Tudor

Proiectul are în vedere asigurarea unor servicii de calitate orientate pe nevoile comunităţii şi va duce la creşterea capacităţii de răspuns şi a perfecţionării personalului de specialitate în domeniul chimic, biologic, radiologic şi nuclear, în domeniul pirotehnic şi a primului ajutor şi descarcerării, precum şi în domeniul dispecerizării integrate.

Foarte important este că se creşte şi capacitatea de răspuns şi perfecţionarea personalului medical, un subiect fierbinte pentru bucureşteni. Grupul ţinută al proiectului sunt peste 9.000 de specialişti din cadrul ISU şi a altor servicii de urgenţă din Bucureşti”, a declarat Beatrice Tudor.
Deputatul PSD de Bucureşti a arătat că la nivelul Capitalei sunt necesare servicii de urgenţă de calitate, cu un timp de răspuns scăzut şi cu o capacitate de răspuns crescută. În acest sens, ea a arăta că eforturile Primăriei Generale, care a derulat investiţii în spitale, în tehnică medicală şi în personalul medical, au fost completate de eforturile Guvernului României de dotare cu mijloace de intervenţie rapide, cu aparatură şi instrumente moderne, şi de îmbunătăţire a legislaţiei în cazul situaţiilor critice.
  • “Profilul de risc al Bucureştiului reclamă necesitatea clară de servicii de urgenţă de calitate, cu timpi scăzuţi de intervenţie şi cu capacităţi crescute. Din acest punct de vedere, eforturile pe care Primăria Capitalei le-a depus au fost foarte bine completate de eforturile Guvernului României. În timp ce Primăria a derulat investiţii în spitalele aflate în subordinea sa, atât în investiţii ce s-au regăsit în dotări, cât şi în personal, Guvernul României a derulat mai multe măsuri ample pentru achiziţia de mijloace de intervenţie rapide, de aparatură modernă şi pentru a îmbunătăţi legislaţia în ceea ce priveşte intervenţiile. Dovadă în acest sens stau deciziile luate de către Premierul Dăncilă în ceea ce priveşte modul în care funcţionează numărul unic de urgenţă 112”, a mai afirmat Beatrice Tudor.
IGSU firea dancilaPrimarul General al Bucureştiului Gabriela Firea şi Premierul Viorica Dăncilă au participat astăzi, 16 octombrie, la evenimentul de semnare a proiectului „Multirisc Modul III”, destinat îmbunătăţirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanţă, Unităţilor şi Compartimentelor de Primiri Urgenţe, Salvamont şi Salvaspeo, alături de ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati