Nopţi pierdute, intervenţii la care secundele fac diferenţa între viaţă şi moarte, iar în loc de recunoştinţă primesc ameninţări cu moartea şi câteodată, chiar atacuri din partea rudelor unor pacienţi. Aşa se desfăşoară viaţa salvatorilor de pe Amulanţă. Singurii care rezistă în această meserie sunt cei care o transformă în pasiune.
Un reportaj realizat de Antena 3 arată cum se desfășoară o noapte din viaţa unui echipaj de pe Ambulanţa Bucureşti.
La ora 19:00, medicul Diana Iordache împreună cu echipa sa și-au început tura. Primul apel a fost de la un bărbat care a refuzat în nenumărate rânduri să meargă la spital pentru o fractură la picior. Când au ajuns medicii, acesta se afla deja într-o stare critică.
Diana Iordache este medic pe ambulanță de zeci de ani
Mereu povestește cu același entuziasm în glas, ca în prima zi de muncă, despre ce anume implică această meserie, deloc ușoară. Cazurile se pot agrava oricând, iar pentru a putea reuși în fața situațiilor neprevăzute, este nevoie de cea mai bună comunicare.
„Întâi vorbești cu respect, cu blândețe, politicos, fără să îl bruschezi. Trebuie să ai răbdare. Omul trebuie lăsat să spună tot ce îl doare, tot ce îl supără și dacă vede că empatizezi cu el, atunci omul capătă încredere”, a spus medicul, în exclusivitate pentru Antena 3.
Şoferul de pe ambulanţă, cursă contracronometru pentru salvare de vieţi
Câteodată, cea mai mare presiune nu este în spatele ambulanţei, unde sunt medicii, ci chiar pe locul şoferului, unde minutele ajung să facă diferenţa pentru o viaţă.
Pe timp de noapte, te poţi aştepta să ajungi la orice fel de situaţii. De la accidente, incendii, până la bătăi.
Sute de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă din Bucureşti se află mereu la datorie şi sunt gata oricând să plece pe teren pentru a salva vieţile oamenilor.