Program de revitalizare a grădinilor de bloc din Sectorul 6, care permite asociațiilor de proprietari să ceară primăriei decontarea, din bugetul local, a 2500 lei pe an pentru 800 mp de spațiu verde îngrijit. Acestia pot solicita și un voucher de 1000 de lei pentru achiziționarea de unelte necesare îngrijirii grădinilor de bloc.
Participarea asociațiilor de propietari la acest program se va face în 4 etape, după cum urmează:
- Asociaţiile de proprietari/locatari vor depune o cerere de intenţie la Serviciul Registratură, Relații cu Publicul şi Managementul Documentelor din cadrul A.D.P.D.U. Sector 6 sau la BiroulUnic din cadrul Primăriei Sectorului 6;
- După aprobarea cererii, A.D.P.D.U. Sector 6 va realiza proiectul de revitalizare a zonelor verzi ce va fi transmis către asociaţiile de proprietari/locatari, care îşi vor exprima acordul (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor). După exprimarea acordului A.D.P.D.U. Sector 6 va demara lucrările de implementare a proiectului de revitalizare.
- După finalizarea lucrărilor de implementare a proiectului de revitalizare se va încheia între A.D.P.D.U. Sector 6 și ascociaţiile de proprietari/locatari un Proces verbal de predare-primire a amplasamentului în vederea întreţinerii spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe (grădini de bloc).
- Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Registratură, Relații cu Publicul şi Managementul Documentelor din cadrul A.D.P.D.U. Sector 6.
Întreținerea zonelor verzi de către asociaţiile de proprietari/locatari presupune tunderea gazonului, adunarea resturior vegetale, udarea vegetației, după cum este specificat și în program:
- Lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi prin: cosiri (tuns gazon) manuale şi mecanice (cu mașina de tuns gazon), adunarea resturilor vegetale și colectarea acestora în saci de plastic și informarea A.D.P.D.U. Sector 6 pentru ridicarea acestora;
- Lucrări de formare şi întreţinere a arbuştilor prin tăiere manuală cu respectarea cerinţelor horticole, legare;
- Irigarea (udat) materialului dendro-floricol;
- Lucrări de prăşit (săpat), greblat şi salubrizat.
Amenajarea grădinilor de bloc sunt în responsabilitatea Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti, iar întreţinerea este în responsabilitatea Asociaţiilor de Proprietari/Locatari, acestea fiind direct responsabile de starea şi aspectul spaţiilor verzi.
Hotărârea a fost adoptată în ședința Consiliului Local al Sectorului 6 de astăzi cu 18 voturi pentru, șapte abțineri și niciun vot împotrivă.