Percheziții DNA la Sindicatul Liber din Metrou și la reședința lui Ion Rădoi / Primăriile conduse de Piedone și Robert Negoiță, vizate de procurori

DNA efectuează 17 percheziții, miercuri dimineață, la mai multe locații din Capitală, printre care și la sediul Sindicatului Liber din Metrou, dar și la reședința președintelui Ion Rădoi, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

  • Informația a fost confirmată oficial de DNA, care nu a indicat însă nume de instituții și persoane.

Procurorii DNA au descins și la sediile a două primării

În plus, procurorii DNA fac percheziții și la Primăria Sectorului 3 (condusă de Robert Negoiță – PSD) și Primăria Sectorului 5 (condus de Cristian Popescu – Piedone). Acestea sunt singurele două primării care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele amplasate ilegal de Sindicatul de la Metrorex pe spațiul public.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a informat DNA.

Conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Faptele vizate în anchetă sunt de abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor. În ziua grevei, foarte mulți oameni au fost nevoiți să se înghesuie cu mijloace de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la serviciu. De altfel, bucureștenii au fost atunci luați prin surprindere de greva de la metrou, care nu fusese anunțată în prealabil.

Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

După greva din martie, Cătălin Drulă a anunțat depunerea mai multor plângeri penale. Plângeri penale a făcut și actuala conducere a Metrorex.

Spațiile comerciale erau în spațiul Metrorex, dar erau închiriate către comercianți în principal de uniunea sindicală, care încasa 70% din veniturile din chirii, restul de 30% revenind Metrorex.

Înțelegerea comercială expirase în 2018, dar spațiile au continuat să fie închiriate chiar dacă Metrorex nu a vrut să mai prelungească acele contracte.

O parte din spații ar fi ajuns la apropiați ai liderului de sindicat Ion Rădoi, fiind investigată și direcționarea banilor către anumite persoane din sindicat.

Spațiile comerciale de la metrou au fost demolate cu scandal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati