Florin Cîțu susține că România nu mai e o țară a celor cu salarii mici

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că România nu mai este o țară a persoanelor cu salarii mici, numărul celor cu venituri mari fiind tot mai mare. În același timp, acesta spune că prognoza Băncii Naționale referitoare la inflație reprezintă doar „o estimare”.

”România nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”

„Este o estimare a BNR. Ieri, însă, am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1.000 de euro net. Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”, a spus Florin Cîțu.

„Ne mutăm spre o economie liberală”

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că salariile și prețurile sunt determinate de piață, de cerere și ofertă, nu de Executiv.

„Ne mutăm spre o economie liberală. Creăm oportunități pentru toți românii, creăm investiții. (…) Cei care lucrează acum pe salariul minim pot apoi să meargă pe salarii mai mari”, a mai spus premierul.

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 5,6% pentru sfârşitul acestui acestui an, a anuţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care precizează că din toamnă creşterile de preţuri vor fi foarte mari.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati