România se pregătește să participe la European Nations Cup la counter-strike

România va organiza, între 23 și 25 august, European Nations Cup la counter-strike, unul dintre cele mai populare jocuri electronice din lume. Competiția va aduce față în față 12 echipe naționale. 

Desemnarea României ca gazdă se datorează efortului gamerilor locali de a obține recunoaștere oficială și legală, a explicat, pentru Știrile Digi FM, președintele Gaming Week.

Se face în studiouri de la Cluj și București. E prima competiție mare făcută de Federația Internațională de Esports în România. Guvernul a promis că, până la finalul anului, esports va fi recunoscut ca sport în România. Federația Internațională de Esports ne-a sunat și ne-au propus să facem European Nations Cup în România. Din motive de COVID-19 nu se va organiza cu public, doar echipe, și se va transmite online. Sunt 12 țări din Europa care își trimit echipele în această competiție, a declarat Tudor Dăescu.

El a explicat cum se va desfășura competiția la Cluj și București.

Vin echipele în studio, pe o scenă și se luptă. Au antrenori, psihologi, nutriționiști, comentatori. Se transmite în direct, ca la meciurile fotbal. Estimăm că în jur de 1,5 milioane de persoane vor urmări pe canalele de YouTube sau Twitch, a mai explicat președintele Gaming Week.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati