Ofițerii Serviciului Control Intern al Poliției Române verifică modul în care au fost gestionate de polițiști plângerile pentru violență domestică depuse, de-a lungul timpului, de educatoarea ucisă de șoț. Femeia depusese zece astfel de reclamații, însă, de fiecare dată, ar fi renunțat să meargă până la capăt.
Controlul a fost declanșat miercuri și vizează, spun surse judiciare, modalitatea în care au fost instrumentate plângerile depuse de Liliana Faur, soția taximetristului ucigaș, scrie Gandul.
Surse apropiate anchetei au afirmat faptul că femeia era terorizată de soțul ei, care obișnuia s-o loveacă, de cela mai multe ori în contextul unor crize de gelozie. În plus, acesta le bătea cu aceeași cruzime și pe cele două fiice ale sale, motiv pentru care una dintre ele a și solicitat un ordin de protecție.
Liliana Faur ar fi depus la Secția 7 zece plângeri. Dintre acestea, șapte fuseseră clasate după retragerea reclamațiilor iar alte trei erau încă în lucru, dar urmau să fie clasate, la rândul lor, mai spune sursa citată.
De asemenea, Valentin și Liliana Faur erau deja în proces de divorț. Cei doi nu mai reprezentau un cuplu, dar continuau să împartă aceeași locuință, în condițiile în care imobilul are mai multe camere.
Procesul se afla într-un impas, din caua unor neînșelegeri legate de partaj. Bărbatul considera că locuința a fost constuită din munca lui și i se părea nefiresc să fie el cel care părăsește casa.
Numărul plângerilor pentru violență domestică a atins o cifră record
Potrivit polițiștilor, Secția 7 este cea mai grea din București, în condițiile în care înregistrează, anual, un număr dublu de dosare față de orice altă secție din Capitală. În ce privește violența domestică, numai anul acesta, la Secția 7 au fost înregistrate peste 1000 de plângeri care privesc fapte de violență domestică.