Nicușor Dan l-a demis pe șeful Administrației Parcuri: În doi ani parcurile vor arăta așa cum trebuie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 26 august, că l-a schimbat din funcție pe directorul Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), Bogdan Peter Tănase, din cauza situației deplorabile în care au ajuns parcurile din Capitală.

Nicuşor Dan a făcut o inspecție inopinată la ALPAB în această dimineață și a anunțat măsuri în plan administrativ, deoarece „directorul actual nu este în stare, nu știe această meserie.

„În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Este o problemă cu parcurile administrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem”, a spus Nicușor Dan, într-o declarație de presă.

“În doi ani parcurile vor arăta mai bine”

Edilul a precizat că în acest an nu au fost bani în buget pentru investițiile necesare în parcuri, dar va fi mai bine peste doi ani: “Este o promisiune, în doi ani parcurile vor arăta așa cum trebuie să arate niște parcuri”.

Acesta a dat vina pe fosta administrație: „Este o problemă care porneşte din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii. Noi am avut o administraţie ALPAB care funcţiona rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii”.

De luni începe curățenia în Cișmigiu

Primarul a dat asigurări că luni, 29 august, 40 de muncitori de la ALPAB se vor ocupa de curățenia în parcul Cișmigiu.

„Într-o săptămână, o să arate așa cum ar trebui să arate un parc”, a promis Nicușor Dan, care a adăugat că după Cișmigiu, acțiunea va continua cu Parcurile Herăstrău și Carol.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati