Conferinţa „Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor”, la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită joi, 7 noiembrie 2019, ora 18,30, la conferinţa „Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor”, susţinută de Cătălin D. Constantin, la Palatul Suţu (Bdul Ion C. Brătianu).

„Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor”, o carte-obiect, recent reeditată, este subiectul acestei conferinţe de joi. Prima ediţie a acestei cărţi, apărută în 2015, a urcat imediat după apariţie pe locul I în topul vânzărilor de carte românească, tirajul iniţial epuizându-se în numai trei luni. Foarte recent, a sosit de la tipar ediţia revizuită, care va fi în curând disponibilă în librării.

Cătălin D. Constantin, editorul cărţii, a fotografiat, pe parcursul a aproape zece ani, ferestrele caselor vechi din Bucureşti. Pentru fiecare fotografie de fereastră există în carte o poveste. Scriitori, istorici, arhitecţi, actori, medici, antropologi, jurnalişti, personalităţi de profesii diferite au imaginat, pentru o fotografie pe care şi-au ales-o, o poveste. Volumul este o invitaţie la o plimbare la pas prin Bucureşti, cu atenţia îndreptată spre detalii.

Constantin este editor de carte şi antropolog și predă cursuri la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Teza de doctorat, susţinută la Facultatea de Litere şi publicată în 2013, a avut ca temă viaţa de zi cu zi în oraşele româneşti la începutul secolului XX. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie şi de a călători, Cătălin D. Constantin a susţinut, în 2014, un al doilea doctorat, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

A coordonat mai multe colecţii de beletristică şi a editat numeroase volume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati