Serviciul Control Activităţi Publice Gospodăreşti şi Sanitar Veterinar, Fitosanitar informează proprietarii, asociațiile de proprietari/locatari din Sectorul 6 că, pe parcursul lunii octombrie, se vor efectua tratamente de deratizare pe terenurile aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de locatari/proprietari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședintă etc., de pe raza Sectorului 6.
Tratamentele sunt aplicate de Compania Municipală Eco Igienizare București S.A., aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, cu sediul social în București, Sector 3, Aleea Buchetului nr. 10-12, având adresa de e-mail office@cmeib.ro, Dispecerat 24/24, nr. telefon 0752.041.898.
Aceste tratamente sunt realizate în baza Contractului de servicii nr. 584 din 14.06.2019, privind executarea tratamentelor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție la obiectivele înregistrate în baza de date a Programul Unitar de Acţiune al Primăriei Municipiului București, conform adresei de informare transmisă Primăriei Sectorului 6 şi înregistrată cu nr. 39037/04.10.2021.
Tratamentele de deratizare (la exterior) constau în amplasarea unor capcane (cutii din PVC de culoare neagră) care conțin raticid, amplasate în locuri ferite accesului oamenilor și animalelor sau ancorate/legate cu sârmă perimetral.
Produsele raticide folosite sunt avizate de către Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de produse biocide.
În scopul prevenirii unor accidente, în această perioadă, Serviciul Control Activităţi Publice Gospodăreşti şi Sanitar Veterinar, Fitosanitar atenţionează atât locuitorii, cât şi deţinătorii de animale de companie, să adopte măsuri adecvate de protecţie, respectiv evitarea contactului cu produsul raticid, să nu se deschidă stația de intoxicare și să nu se schimbe locul de amplasare al acesteia, evitarea accesului copiilor sau animalelor de companie în zona stațiilor de intoxicare, contactarea Companiei Municipale Eco Igienizare București pentru înlăturarea rozătoarelor moarte în locațiile supuse deratizării (să evite să atingă rozătoarele moarte).
Având în vedere toxicitatea substanţelor utilizate pentru aceste tratamente, oamenilor este este recomandat ca, în cazurile de contact accidental uman sau animal cu aceste raticide, să solicite urgent asistenţă medicală de specialitate.