Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână, spune Sorin Cîmpeanu

Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. El spune că primele teste vor ajunge în şcoli începând cu 21 noiembrie, deşi cursurile se reiau de luni, 8 noiembrie.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că se are în vedere un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru ca orele să se poată desfăşura cu prezenţă fizică. Decizia finală va fi anunţată în cursul zilei de vineri. Sorin Cîmpeanu a precizat că 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România aveau, vineri, rată de vaccinare de peste 60%.

Prag de vaccinare de 60% a personalului pentru ca o școală să funcționeze cu prezența fizică

Primele 9 milioane de teste de salivă vor ajunge în şcoli în perioada 21 – 25 noiembrie, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care a precizat la Digi24 că frecvenţa testării va fi de două ori pe săptămână, pentru elevi şi întreg personalul din instituţiile de învăţământ.

În contextul începerii cursurilor din 8 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenţei fizice aparţine Consiliilor de Administraţie ale şcolilor, criteriul fiind rata de vaccinare de cel puţin 60% a personalului. În cazul unităţilor cu o rată de vaccinare sub 60%, cursurile nu vor putea fi reluate cu prezenţă fizică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati