Hoț de biciclete din București, prins datorită unui tatuaj cu Fecioara Maria

Un bărbat de 39 de ani din București a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare pentru mai multe furturi comise în Capitală. La prinderea hoțului a ajutat un tatuaj cu Fecioara Maria pe care făptașul îl avea pe mână.

Un hoț cu antecedente penale, arestat într-un alt dosar, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 5 la doi ani și cinci luni de închisoare pentru furtul a trei biciclete, legate în scara unor blocuri din Capitală. Ancheta a scos la iveală că hoțul avea un mod de acțiune aparte, acoperind vizoarele ușilor de pe palierele pe care se aflau bicicletele, scrie ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre furturi a avut loc în 2 septembrie 2019. Păgubitul a vizionat imaginile camerelor de supraveghere ale blocului și a observat că la data de 02.09.2019, în jurul orelor 14.22, un individ necunoscut, folosind un obiect ascuțit, a tăiat sistemul de asigurare, a sustras bicicleta și a părăsit în viteză blocul.

Analizând imaginile, polițiștii au observat cum un individ necunoscut cu semnalmente asemănătoare cu ale inculpatului lipește pe vizoarele ușilor apartamentelor hârtie pentru a nu fi văzut în momentul sustragerii bicicletei aflate asigurate de balustrada palierului.

Hoț de biciclete din București, prins datorită unui tatuaj cu Fecioara Maria

Un alt furt a avut loc în 13 septembrie 2019. Polițiștii au studiat și de această dată camerele de supraveghere, observând același mod de operare, cu lipirea unor autocolante pe vizoare. În plus, polițiștii au observat că hoțul avea pe antebrațul mâinii drepte un tatuaj cu Fecioara Maria.

În cazul unui alt furt de bicicletă, comis în 8 iunie 2020, polițiștii l-au observat pe camerele de supraveghere pe același hoț care are tatuat pe antebrațul mâinii drepte un tatuaj cu Fecioara Maria.

După ce a fost identificat și pus în fața probelor, hoțul a recunoscut furtul bicicletelor. La proces, bărbatul a declarat că „regretă comiterea faptelor”.

Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare, sentința rămânând definitivă prin neatacare. „Instanța are în vedere faptul că infracțiunea săvârșită de inculpat, prin specificul ei, a relevat disprețul pe care acesta îl manifestă față de proprietatea privată și implicit față de relațiile sociale privind proprietatea, posesia sau detenția bunurilor mobile”, se arată în sentință.

Judecătorul a mai arătat că ruperea sistemelor antifurt, prin pătrunderea în blocurile unde locuiau persoanele vătămate și acoperirea vizoarelor ușilor, denotă o periculozitate sporită a inculpatului. „Mai mult decât atât, repetarea faptei, arată că acesta are un comportament antisocial, iar primul act material săvârșit nu a contribuit la înțelegerea gravității faptei ulterior”, a mai arătat judecătorul, care a reținut că hoțul e specializat în furtul de biciclete prin aceeași metodă.

„La individualizarea judiciară a pedepsei, instanța va ține cont de faptul că la data săvârșirii infracțiunii, inculpatul avea vârsta de 37 de ani, era căsătorit, fără profesie sau ocupație, dependent de droguri, cu antecedente penale”, a mai arătat Judecătoria Sectorului 5.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati