Subvenționara căldurii în București. Firea: ”Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, susţine că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ar fi trimis târziu la Guvern cererea de ajutor pentru subvenţionarea căldurii şi că solicitarea ar fi fost scrisă greşit. Astfel, bucureștenii vor plăti facturi duble la căldură, atrage atenția fostul edil al Capitalei.

”Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern.

Capitala nu se află pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orașe vor răsufla ușurați la iarnă, nu și bucureștenii. Printre cele 31 de orașe care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timișoara, Iași, Constanța sau Drobeta Turnu Severin”, a postat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Primarii mai multor orașe au cerut ajutor Guvernului pentru subvenționarea gigacaloriei, în total, peste 310 milioane de lei vor merge către mai multe municipii. Lista cuprinde orașe din 25 de județe. Timișoara, Iași, Drobeta Turnu Severin, Ploiești și Constanța vor primi cele mai mari sume.


Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

”Bucureștiul, orașul cu cei mai mulți locuitori racordați la sistemul centralizat de termoficare, a primit ZERO lei pentru a trece de iarna care bate la ușă. Primarului general Nicușor Dan nu-i pasă de oameni, nu-i pasă de bucureșteni. Sunt 600.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare și aproape 10.000 de instituții.

De câteva săptămâni, primarii din țară trimit solicitări de ajutor către Guvern. De două săptămâni știm că bucureștenii vor plăti facturi duble la căldură și Nicușor Dan a stat cu mâinile în sân”, a mai punctat Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati