Bob Maheu – Frank Sinatra – Un „Mariaj” primejdios!?

1. Robert ( Bob ) Maheu, „Părintele” diversionismului, manipulator desăvârșit, fost agent C. I. A. și F. B. I. ( Da….!) adevăratul, de fapt prim – adjunct, în realitate avea conexiuni cu toate Agențiile Declarate și Nedeclarate, complotist eficace, exploatând toate informațiile necesare și folositoare activității sale.

Timpul a demonstrat cu siguranță, măsura talentului, creațiilor și realizărilor sale. Agent născut, creat, pregătit, de sorginte foarte rară, rămâne un „Etalon” în Agențiile Speciale, imaginea lui rămânând în „Panoplia meseriașilor”, cu nesfârșite tranzacții secrete pentru și în beneficiul Statului American.

Intelectual rafinat : semnala, analiza, recomanda și achiziționa lucrări de artă ale Marilor Maeștri (era expert în Goya, El Greco și Delacroix). Avea capacitatea, autoritatea de a cumpăra și valorifica orice informație utilă.

Decent, modest, cumpătat, organizat, încrezător, convingător, meticulos, influent, învingea defectele : obsedat, închis, ranchiunos, neglijent cu propria persoană. Cultul religios din care cu mândrie făcea parte ( absolvent al respectatei Holy Cross, colegiul catolic iezuit ) l-a format : vertical, intransigent, patriot, să facă diferența între cruzime și toleranță ( când Nixon i-a cerut : Lichidează-l pe nenorocitu’ de Grec (( Ari Onassis )), Bob catolic dedicat a preferat să-l discrediteze pe ” Grecu’ Fabulos „, să-l compromită în relația cu Arabia Saudită decât să-l omoare.

Considera că asasinatul era ultima soluție a unui Profesionist de nivelul său, estimând că unul ca El, care a fost creat să facă această „meserie”, trebuie în primul rând să…. gândească!

A avut un ” parcurs” lung de viață, 90 de ani, incredibil, cred că a trăit atât de mult, deoarece nu s-a uitat în urmă având atâtea „satisfacții” împletite cu pasiuni profesionale. Ce „împlinire” mai mare să ai !? Când revezi imagini, scene cu acțiuni, personaje, atât de importante, variate, pe care le-a controlat, manevrat, influențat datorită „Magiei” cu care se comporta și capta interlocutorul până când….”opera”!

Bob Maheu
Sursă Foto: Bettmann Archive/Getty Images

Bob, a fost consilierul unor personaje precum : Ari Onassis, căruia i-a sugerat să o ia de nevastă ( poate cea mai costisitoare soție ) pe Jacky Kennedy, pentru a-și proteja afacerile în S. U. A. neiertătoare cu cei care eludau fiscul ( Ari întreținănd relații intime atât cu Jacky (( chiar din timpul căsătoriei cu J. F. K. !! (((doi…. Murdari ))), cât și cu…. sora Ei, Lee Radziwill !!).

Howard Hughes, pe care l-a administrat, supravegheat, manipulat ingenios în detrimentul „Invizibilului”, trucăndu-l, escrocăndu-l în afacerea Las Vegas ( Big Howard, alegând L. V. datorită fiscalității îngăduitoare, introdusă de un celebru pe atunci Senator, Paul Laxalt, fost Guvernator al Statului Nevada, partenerul de tenis al lui…. Bob Maheu).

De fapt Bob reprezenta…. Guvernul American, nu pe Miliardarul obsedat de…. microbi , care dorea să-și mărească averea prin speculații financiare, ferit de ochii vigilenți ai Fiscului American. Acest Bob Maheu, specialist al loviturilor „aspre” și al intervențiilor „grațioase” îi trebuia un om de legătură cu lumea oamenilor de afaceri, lumea politică și mai ales Mafia Italo-Americană !

Nimeni nu a fost mai potrivit decât Frank Sinatra, starul muzicii și al filmului în perioada aceea, personaj discutat și discutabil, dornic de „acțiune” și el implicat în „convenții” în stil mare, admirator declarat al lui Lucky Luciano, amestecul perfect de complotist, intrigant, conspirator, gangster…. Artist. Prin F. Sinatra, Bob îi recrutează pe Sam „Momo” Giancana (a cărui amantă Judith Campbell se „vizita” cu…. J. F. K. !!! ), Santo Trafficante, J. Rosseli, pentru a-i asasina pe Frații Fidel și Raul Castro și pe Che Guevara.

Documente, informații, mărturii spun că aceștia au fost implicați și în asasinarea lui…. J. F. K., însuși F. Sinatra, susținător fidel și prieten,a fost cel puțin „informat” ( alții avansează că a fost și….inclus ) unul din multele motive fiind jignirea pe care i-a adus-o lui Frank când la o vizită în California, J. F. K. s-a…. cazat la rivalul său Bing Crosby.

Să revenim la Bob!

„Întâmplător” unul dintre bodyguarzii responsabili să-l protejeze pe celălalt Kennedy, „Procuroru’ ” Robert era angajatul lui…. Bob Maheu !!! Întrebat de implicarea directă sau indirectă în asasinarea Fraților Kennedy, Bob Maheu ar fi răspuns fiicei sale : E mai ușor să-l pedepsești pe tipul pe care îl ai ( Lee Harvey Oswald și Sirhan Sirhan ), decât Conspirația din care nu ai „probe”!

Întâlnirea și cooptarea lui F. Sinatra de către Bob Maheu s-ar fi petrecut prima dată la opulentul hotel Waldorf Astoria.Acolo se desfășura un eveniment de anvergură numit „Gala April in Paris Ball” prin care se dorea consolidarea relației S. U. A. – Franța ( Bob Maheu fiind descendent francez).

Frank era compromis și monitorizat din cauza relației ( asumate ) cu Bugsy Siegel, Mickey Cohen, Meyer Lansky și Lucky Luciano.

P. S. La Waldorf Astoria, 50 de ani a activat un „Simbol” al gastronomiei , faimosul concierge „Elvețian” Oscar Tschirky, Maître d’hôtel ( fost la începuturi ospătar și maître d’hôtel la alt iconic restaurant, Delmonico’s unde împreună cu Chef Charles Ranhofer au inventat vestitul „Lobster Newberg”Ajuns la Waldorf Astoria, Oscar Tschirky a dat dovada calităților excepționale gastronomice, inventând rețete nemuritoare și consacrate preparate culinare precum : Ouăle Benedict, salata Waldorf, dressingul Thousand Island, Oscar Tschirky un personaj „Fascinant”.

Incredibil, cât de bine a „jucat” această carte Frank în relația Mafia Italo – Americană vs Serviciile Secrete, încât Frank ( poate a fost bănuit ) însă sigur nu a fost „mirosit” sau acuzat că a jucat la „două capete”, altfel avea soarta altui imens „Combinator”…. Jimmy Hoffa!

Apropo de Jimmy Hoffa, incredibilă asemănare fizică, similaritate profesională, atracție politică, însușiri manageriale, vocație Sindicală, tendințe Suverane și reprezentare socială cabotino – machiavelică cu…. Ion Rădoi ( Metrorex ) !!!

În cazul lui Frank, având inima plină de „grozăvii”, târziu ( chiar cred că își dorea ) a cedat și ea, brusc, ca să nu-și chinuie stăpânul, Stăpân care conform regulii nescrise a murit ultimul din Gașca Rat Pack, în Palm Springs-ul pe care El l-a creat, l-a iubit, l-a făcut celebru.Robert ( Bob ) Maheu i-a îngropat pe toți așa cum îi stă bine unui „Inițiator”, asigurându-se că nimic nu va „transpira” și totul rămâne…. Mister.
Întrebat de fiul său ce l-a îndemnat, provocat, încurajat, să procedeze, să aleagă, să acționeze astfel, Bob a răspuns : Otrava e-n fruct, în floare, în sărut….

2. Joker – al muzicii și divertismentului mondial

Aspectul fizic și vestimentația apropiate de personaj ( când flamboaiante ( prefera culorile gri și roz (( în cazul lui Christian Dior este de înțeles, în cazul lui….)) când Black Tie ), abilitățile și charisma în a manipula prietenii, admiratorii și chiar masele, care fie l-au susținut, fie l-au protejat.

Expresiv fizic, imperturbabil, hotărât, influent devenea egoist, iritat când simțea „adversarul”. Obsesia de a fi în apropierea și implicat în lumea politică și a showbizului, răzbunăndu-se cu intervenții sadice chiar criminale, pe cei care-l minimalizau (Elvis Presley), dezamăgeau ( Peter Lawford ) sau îl desconsidereau ( Clanul Kennedy, prin…. J. Roselli și S. Giancana ).

O copilărie ambiguă cu un tată agresiv aproape incult și o mamă exuberantă, implicată în educația și evoluția fiului ei pe care îl diviniza. Această latură egocentrică , impulsivă îi va accentua neîncrederea, suspiciunea în oameni, lucruri, fapte. Conștient de calitatea și claritatea vocii baritonale ( nu una deosebită, în comparație cu Presley, Munro, Dylan, Bennett, Humperdink, G. Jones, Crosby etc..), dar prin exercițiu ( 2 ore în fiecare zi ), control, protejare ( nu bea și nu fuma decât la evenimente pentru a-și întări imaginea de dur (( precum alt emblematic artist, Dean Martin, care în loc de whiskey își punea în pahar…. suc de merișoare, având aceeași culoare, iar când nu avea evenimente, la ora 22 era în pat citind ziare sportive )), a reușit prin mult tact să-și cizeleze imaginea și personalitatea.

Nepăsător, nemilos cu femeile pe care deja le „întrebuințase” sau nu se simțea atras, deși ele erau indragostite de El, ( a se „studia” cazul Marylin Monroe, întrebat după ani dacă regretă dispariția „Nefericitei”, F. Sinatra a replicat : O femeie frumoasă care nu este iubită, poate să…. Moară !! ) le respingea flegmatic, indiferent, chiar brutal…. deși fusese și El, minimalizat, umilit de Ava Gardner, iubirea Lui „bolnavă”.

P. S. Ava întrebată de comportamentul violent al lui Frank ( care gentleman fiind, i-a plătit o rentă pe viață, Avei ) a răspuns : Cine Franky? Un pisoiaș !

Melodia nu este aleasă întâmplător, în detrimentul celebrelor lui șlagăre, ci îi reprezintă personalitatea histrionică, controversată, apreciată, antipatizată, respectată, temută, seducătoare, precum personajul Joker!

Azi s-a născut un…. Fabulos !

The Charmain Of The Board

Editorial de Vali Savadosi

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati