Rafila, explicații legate de formularul de localizare (PLF): Se completează doar digital, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în țară

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări legate de formularul de localizare (PLF). El spune că documentul trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă acest lucru nu este posibil, formularul digital va putea fi completat în maximum 24 de ore după intrarea în țară.

„Toță călătorii, indiferent de cetățenie, trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, trebuie să îl completeze – pot să meargă la domiciliu – într-un interval de 24 de ore, sub sancţiunea unei amenzi, dacă cumva nu respectă acest interval”, a spus, miercuri, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spune că formularul „nu este un document carre împiedică circulația”, ci el ajută DSP să realizeze anchete epidemiologice.

Amendă pentru cei care nu completează PLF

Formularul PLF generat după completarea datelor trebuie descărcat în format digital și va fi verificat în punctele de trecere a frontierei.

Formularul PLF se completează individual, în format digital, de fiecare persoană care intră pe teritoriul României, iar pentru (alin.4) persoanele de cetăţenie română care se prezintă în punctele de trecere a frontierei fără să deţină un formular, acestora le revine obligativiaea de a completa formularul în frontieră sau în maxim 24 de ore de la intrarea în ţară.

Amenda pentru necompletarea formularului digital în termenul de mai sus este de 5.000 de lei.

Excepție fac familiile care călătoresc împreună, formularul fiind completat de o singură persoană, membru adult, pentru toți ceilalți membri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati