UMF „Carol Davila” a trimis baschetul românesc la Tokyo

După performanţa remarcabilă de a aduce puncte importante în ierarhia mondială pe naţiuni, susţinând România în calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, echipa de baschet -3×3- a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti îşi continuă ascensiunea în noua stagiune universitară.

Vineri seara, într-un meci asistat din tribună chiar de către preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, fetele noastre au învins în debutul campionatului universitar, echipa feminină a Academiei de Studii Economice din Bucureşti cu scorul de 52 la 32.

„Am asistat cu drag la victoria echipei noastre, împreună cu presedintele Federatiei Române de Baschet, domnnul Horia Păun, care a venit să felicite personal întreaga echipă pentru rezultatele remarcabile obţinute în această toamnă şi totodată să se alăture galeriei noastre” a declarat Prof. Dr. Viorel Jinga, Prorector al UMF „Carol Davila” pentru probleme studenţeşti

„Le multumesc fetelor noastre care au reusit în această toamnă o performanţă remarcabilă pentru Universitate, dar şi pentru România aducând puncte importante în ierarhia mondială pe naţiuni, susţinând echipa naţională în calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Este o mare bucurie să ştim că au putut ajuta România să intre în istoria Olimpică” a precizat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga ( https://www.viorel-jinga.ro/umf-carol-davila-locul-i-la-baschet-fete-3×3/)

Reamintim că, în perioada 2-31 Octombrie 2019 studentele U.M.F. „Carol Davila” au parcurs un număr de 14 turnee de baschet 3×3 desfăşurate în vederea calificării României la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020. Aceste turnee au fost organizate sub egida FIBA (International Basketball Federation ) de către Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena, victoriile obţinute în aceste competiţii, cumulând punctele necesare accederii echipei naţionale de baschet 3×3 la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

La rândul său Lect. Univ. Dr. Carmen Răchită, antrenoarea lotului UMF „Carol Davila” a subliniat că „drumul spre Tokyo, la baschet feminin 3×3 a fost pavat cu competiţii reuşite, cu dorinţă, cu muncă, cu speranţe bune pentru viitorul sportului românesc. Societatea care pune la baza ei întrecerea, competiţia organizată, de evidenţiere a valorilor, este o societate performantă, iar studentele mediciniste au reuşit să contribuie la o mare performanţă. Felicit toate studentele baschetbaliste din U.M.F. „Carol Davila” pentru performanţa realizată, pentru implicare şi mai ales pentru sprijinul important adus ţării noastre ! ”

La turneul final din 31 Octombrie 2019 U.M.F. „Carol Davila” s-a clasat pe locul 1 obţinând trofeul şi medalia de aur, urmată fiind de Academia de Poliţie şi Universitatea Bucureşti. În perioada 2-31 Octombrie 2019 studentele U.M.F. „Carol Davila” au parcurs un număr de 14 turnee de baschet 3×3 desfăşurate în vederea calificării României la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020. Aceste turnee au fost organizate sub egida FIBA (International Basketball Federation) de către Federaţia Română de Baschet (FRB) şi Sport Arena.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati