Investiții de 635 de milioane de lei în 2022 în Sectorul 2. Ce sumă este alocată pentru Pasajul Doamna Ghica

Investiţiile în Sectorul 2 vor ajunge la 635 de milioane de lei în acest an, potrivit proiectului de buget, a anunţat, joi, primarul Radu Mihaiu.

„Bugetul consolidat pentru anul acesta al Primăriei Sector 2 ajunge la 1,7 miliarde de lei. După execuţia record de 1,25 miliarde în 2021 (dintre care peste 400 de milioane au fost investiţii), anul acesta ne propunem o creştere a investiţiilor în Sectorul 2 cu 58%”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook despre proiectul de buget pus în dezbatere publică.

El a menţionat că printre proiectele de investiţii se numără:

  • finalizarea anvelopării pentru 150 de blocuri – 300 milioane de lei,
  • reabilitarea a 16 şcoli şi grădiniţe şi dotarea cu echipamente noi – 145 de milioane de lei,
  • lucrări la Pasajul Doamna Ghica – 30 de milioane de lei,
  • reparaţii la parcaje de reşedinţă – 4 milioane de lei.

Radu Mihaiu a punctat că un alt proiect de investiţii vizează recâştigarea trotuarelor pentru pietoni, pentru care sunt bugetate circa 2 milioane de lei pentru utilaje de ridicat maşini şi alte 2 milioane de lei pentru stâlpi, care să facă imposibilă parcarea pe trotuar.

Primarul va demara şi studii de trafic în cinci cvartale din Sectorul 2, care să permită sistematizarea acestora şi eliberarea trotuarelor de maşini.

Programul „Şcoală după Şcoală”, ce se va adresa unui număr de 2.000 de copii, sunt alocaţi 4 milioane de lei, iar pentru granturile în baza Legii 350 în domeniile educaţie, social, cultură, sport şi mediu – 3,7 milioane de lei.

Reabilitarea a 30 de străzi şi înfiinţarea a patru parcaje noi, proiectarea reabilitării parcurilor Naţional şi Plumbuita, reabilitarea a 15 locuri de joacă, amenajarea a 45 de spaţii verzi – miniparcuri, curţi de blocuri şi platbande reprezintă alte obiective aflate pe lista de investiţii, a adăugat Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati