ULTIMA ORĂ / Protestatarii se strâng la Piaţa Universităţii; se cere demisia lui Raed Arafat

Câteva sute de protestatari anti-restricții și anti-vaccinare s-au adunat sâmbătă seara la Piaţa Universităţii din Bucureşti, fluturând steaguri tricolore şi scandând „Libertate”.

Protestul societăţii civile are sprijinul AUR, aşa cum această formaţiune a anunţat pe Facebook, grupuri de membri şi simpatizanţi ai partidului îndreptându-se spre zona manifestaţiei.

Oamenii nemulţumiţi cer anularea tuturor restricţiilor impuse în starea de alertă, inclusiv eliminarea prezentării certificatului verde la intrarea în diferite instituţii sau centre comerciale, dar şi demisia lui Raed Arafat.

Mii de protestatari s-au adunat la Viena sâmbătă, 29 ianuarie, pentru a demonstra împotriva restricțiilor de coronavirus și impunerea vaccinării obligatorii, scrie dcnews.ro.

Joi, 20 ianuarie, Austria a devenit prima țară europeană care a legiferat vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, după ce majoritatea parlamentului a votat în favoarea proiectului de lege, în ciuda opoziției Partidului Libertății de dreapta.

Mandatul va începe din februarie și va exclude populația sub 19 ani, femeile însărcinate și cele cu anumite afecțiuni medicale.

Tot sâmbătă seara, la Paris, vestele galbene ies în stradă pentru a demonstra împotriva restricțiilor COVID-19, inclusiv a cerințelor de vaccinare și a politicilor economice ale președintelui Emmanuel Macron.

Recent, Parlamentul francez a aprobat o modificare a permisului de sănătate, transformându-l într-un „permis de vaccin” pentru cei peste 16 ani. Sistemul va exclude accesul persoanelor nevaccinate de la activități de agrement, restaurante, arene sportive, târguri și alte locații.

De asemenea, manifestanții protestează și față de justiția economică și fiscală și împotriva reformelor pensiilor și șomajului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati