Programul lui Dacian Cioloș a fost respins de USR. Urmează sa anunțe, astăzi, dacă demisionează

Programul propus de Dacian Cioloș a fost respins de USR. Astăzi Dacian Cioloș va anunța dacă demisionează. Președintele USR a anunțat că va susține o conferință de presă la ora 18:00.

Dacian Cioloș le-a spus colegilor că va decizde în cursul zilei dacă va demisiona sau nu.

„O să anunț decizia mea în cursul zilei de azi”, a spus Cioloș, scrie Hotnews.ro.

Biroul Național al USR – dominat de echipa lui Dan Barna – a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloș, de care actualul președinte al USR a condiționat rămânerea la șefia partidului. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului.

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretrarului general al formaţiunii, scrie news.ro.

Este vorba de comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

Cioloş a afirmat de mai multe ori, în şedinţa de joi, în care şi-a prezentat programul politic, că, în cazul în care programul nu e aprobat, îşi depune mandatul, invocând inclusiv cuvântul ”demisie”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati