Nicușor Dan: Prin decizii ale instanţelor, toate cele cinci PUZ-uri abuzive de sector sunt acum stopate

Primarul General, Nicuşor Dan, a susţinut vineri o declaraţie de presă în care a vorbit despre situaţia juridică a planurilor urbanistice zonale:

„Tribunalul Bucureşti a suspendat ieri planurile urbanistice zonele pentru sectoarele 2, 4 şi 5. Ţinând cont că planurile urbanistice ale sectoarelor 3 şi 6 fuseseră deja anulate definitiv de Curtea de Apel, asta înseamnă că, prin decizii ale instanţelor, toate cele cinci PUZ-uri abuzive de sector sunt acum stopate şi nu-şi mai pot produce efectele negative asupra bucureştenilor. (PUZ sector 1 nu apucase să fie emis de precedenta administraţie, dar era construit tot împotriva interesului public, dovadă că avizul de mediu pentru acest PUZ a fost anulat în instanţă)”.

Nicuşor Dan a felicitat Ecopolis, organizaţia neguvernamentală care a iniţiat litigiul în urma căruia au fost suspendate cele trei PUZ-uri de sector menţionate, afirmând că „Acest ONG a făcut ceea ce trebuia să facă (şi n-a făcut!) Inspectoratul de Stat în Construcţii – adică a apărat interesul public. Reamintesc că am trimis către acest Inspectorat, încă din iulie anul trecut, un raport care conţine 23 de motive de nelegalitate privitoare la PUZ-urile de sector, dar în mai bine de jumătate de an nu s-a făcut nicio verificare în legătură cu aspectele semnalate”.

Primarul General a mai declarat de asemenea că afirmaţiile potrivit cărora „Bucureştiul ar fi blocat din punctul de vedere al construcţiilor” sunt false: „Anul trecut în Bucureşti s-au emis 249 de autorizaţii de construire, deci în Capitală se poate construi şi se emit în continuare autorizaţii de construire, dar cu respectarea legii. Avem acum la PMB o Comisie Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, care permite elaborarea de PUZ-uri profesioniste, care respectă interesul public”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati