Bugetul Primăriei Sectorului 1 pe 2022 nu a putut fi adoptat nici în ședința de vineri din lipsă de cvorum după ce consilierii PNL și PSD au ieșit din sală pretextând că primarul nu era prezent.
Consilierul local PNL Dinu Gheorghe a atras atenţia, în şedinţă, că proiectele de investiţii cuprinse în proiectul de buget pe anul acesta nu sunt prioritizate. „Vroiam să-i propun doamnei primar retragerea de pe ordinea de zi a proiectului cu bugetul în acest moment, pentru că, după interpretarea noastră a legii, proiectele de investiţii nu au aprobată o prioritizare a acestora de către Consiliul local”, a explicat Dinu Gheorghe, potrivit Agerpres.
La rândul său, consilierului local PSD Cristian Tudose consideră că primarul Clotilde Armand „sfidează” prin absenţa sa de la discuţia despre acest proiect. „Doamna primar continuă sfidarea Consiliului local şi a cetăţenilor Sectorului 1 prin absenţă, chiar dacă acum este vorba despre buget”, a afirmat Tudose.
Primarul Clotilde Armand, care a părăsit şedinţa înainte să se dezbată proiectul de buget, a declarat, după suspendarea lucrărilor, că situaţia acestei zone administrative este „critică”, în condiţiile în care consilierii PNL şi PSD „au blocat”, pentru a patra oară, adoptarea bugetului local pentru anul acesta, iar din 11 februarie au fost sistate plăţile de la bugetul de stat.
Ea a explicat, într-o postare pe Facebook, că a fost depăşit termenul de 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial şi autoritatea locală funcţionează doar din banii pe care-i încasează din taxele locale.
Potrivit lui Armand, din „motive politicianiste”, coaliţia PSD – PNL de la Sectorul 1 dă dovadă de „un cinism revoltător” la adresa comunităţii locale.
„Cei care vor avea de suferit prin acţiunile PSD – PNL de la Sectorul 1 sunt cazurile sociale şi copiii. Deoarece nu mai primim bani de la bugetul de stat este afectată întreaga activitate a administraţiei publice locale. Aproximativ 70% din bugetul nostru vine de la bugetul de stat. Sunt sistate mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, echivalente cu salariul minim net, sau plata însoţitorilor acestor persoane. De asemenea, sunt sistate sumele primite de la bugetul de stat pentru cheltuielile cu învăţământul, banii de funcţionare pentru grădiniţe, şcoli şi licee şi fondurile pentru bursele şcolare. Acestea sunt doar câteva exemple”, a explicat primarul Sectorului 1.