SUA anunță sancțiuni împotriva oricărei persoane sau companii care va face comerț sau investiții în cele două republici separatiste

Președintele american Joe Biden va semna un ordin care vine să impună noi restricții asupra comerțului și finanțării în cele două teritorii pro-Moscova pe care președintele Vladimir Putin a decis luni să le recunoască drept independente, relatează CNN.

Biden va semna un ordin executiv care va „interzice noi investiții, schimburi comerciale și finanțări din partea persoanelor din SUA către, dinspre sau în așa-numitele regiuni DNR și LNR din Ucraina”.

De asemenea, ordinul ar permite SUA să impună sancțiuni împotriva oricărei persoane care operează în aceste zone. Iar Casa Albă a declarat că va „anunța în curând măsuri suplimentare legate de încălcarea flagrantă de astăzi a angajamentelor internaționale ale Rusiei”.

„Pentru a fi clar: aceste măsuri sunt separate de măsurile economice rapide și severe pe care le pregătim în coordonare cu aliații și partenerii noștri și care s-ar adăuga la acestea, în cazul în care Rusia ar continua să invadeze Ucraina”, a scris secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretele prin care este recunoscută independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Luhansk, în prezența liderilor celor două regiuni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati