Peste 2200 de copii din București, sprijiniți prin Programul de donații ”Bebe de București are Hăinuțe”

Peste 2200 de copii au fost sprijiniți de Primăria Capitalei în anul 2021 prin Programul de donații ”Bebe de București are Hăinuțe”.

Având în vedere situația situția financiară precară cu care s-au confruntat numeroase familii din cauza pandemiei, Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a venit în sprijinul acestora prin Programul de donații ”Bebe de București are Hăinuțe”.

Prin acest program, bucureștenii au donat lucurile de care nu mai aveau nevoie, care, după un amplu proces de sortare și igienizare, au ajuns la persoanele aflate în situații vulnerabile.

Astfel, în anul 2021, 2261 de copii au beneficiat de produsele provenite din donații: haine, încălțăminte, jucării, cărți, articole necesare unui nou născut (biberoane, masă îmfășat, cărucioare, sterilizator, pătuțuri, landouri), rechizite școlare, manuale, caiete, calculatoare, laptopuri, echipamente sportive, etc. Aceștia sunt beneficiari înscriși în programul ”Bebe de București are Hăinuțe”, care revin periodic pentru haine și obiecte folositoare de tot felul.

Dintre beneficiarii programului, 224 aparțin familiilor monoparentale, iar 384 de familii dintre cele înscrise au veniturile sub 1000 lei/membru de familie.

Pe parcursul anului, au fost depuse 628 dosare, cele mai multe provenind de la persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 5.

Scopul acestui proiect este de a preveni pe cât posibil abandonul școlar, prin oferirea de rechizite, penare, ghiozdane și haine, dar și ajutorarea persoanelor vulnerabile aflate în situații de criză, prin prelungirea de viață a produselor, recirculându-le și dăruindu-le mai departe.

Primăria Capitalei, prin DGASMB, continuă să încurajeze bucureștenii care au haine și produse care nu le mai sunt utile să le doneze într-unul dintre centrele de colectare a donațiilor, astfel încât acestea să ajungă la oamenii mai puțin norocoși, după igienizarea și dezinfectarea completă a acestora:

– Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;

– Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;

– Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;

– Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.

*Program: luni-vineri, între orele 9.00 – 16.00

– Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu). 

*Program: luni – vineri, între orele 11.00 – 18.00

– RE- Centrul de Economie Circulară, Calea Plevnei, nr 98, sector 1

*Program: luni-vineri, între orele 9.00-17.00. Sâmbătă: 9-14

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati