Oana Marciana Özmen, de Ziua Mondială a Eficienței Energetice: Falsa idee că un consum redus înseamnă o productivitate mai mică începe să se estompeze

Deputatul USR de București Oana Marciana Özmen spune că Ziua Mondială a Eficienței Energetice este sărbătorită la nivel global pe 5 martie și susține că măsurile de eficiență energetică nu trebuie să lipsească din viața noastră nici măcar o zi.

„Există fonduri disponibile, inițiativele prind contur, iar falsa idee potrivit căreia un consum redus înseamnă o productivitate mai mică începe să se estompeze.

Este nevoie de noi toți pentru a ne demonstra eficiența, iar dovada că știm să ne mobilizăm este chiar evenimentul organizat în ultima săptămâna pe care îl consider esențial pentru viitorul eficienței energetice:

  • Expoziția ”Școala Verde. Și tu poți fi retrofit” cu sprijinul Comisiei pentru Industrii și Servicii în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, a aparținut copiilor care ne-au demonstrat că responsabilitatea nu e o chestiune de vârstă, ci de atitudine. Lucările lor sunt o dovada ca au notiuni despre  eficiența energetică și pot propune soluții pentru școlile în care învață.

 

  • Fiecare machetă sau desen care au fost expuse la Palatul Parlamentului pe 1 și 2 martie sunt rodul muncii în echipa a fiecarei clase sub îndrumarea profesorilor și avem certitudinea că altele noi își vor face loc curând.

Mascota n-ZEBi a fost în centrul atenției, explicarea eficienței enegetice în rândul copiilor din ciclul primar a fost un succes iar copiii au îndrăgit acest personaj drăguț.

  • Romania Eficienta, program derulat de catre Energy Policy Group la nivel național și care deruleaza atât programul educativ cât și renovarea și construirea la standarde nZEB sunt o dovadă că putem schimba România atunci cand autoritățile, mediul academic și asociațiile de profil conlucrează în vederea promovării unor astfel de programe

În același spirit, al eficienței și responsabilității colective, mă voi implica pentru ca noi acțiuni de promovare a modelelor de bună practică să le regăsim la nivel național”, a scris Oana Marciana Özmen, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati