„#NOTFORSALE” – un proiect actual demarat de Asociaţia Arte dell’Anima

Asociaţia Arte dell’Anima anunţă cu bucurie implementarea unui nou proiect cultural-educaţional dedicat tinerilor. Proiectul „#NOTFORSALE” se va desfăşura în perioada martie-iulie 2022 şi este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în cadrul sesiunii I/2022, aria Artele Spectacolului – Teatru.

Asociaţia Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susţinerea şi implicarea tinerilor artişti prin activităţi culturale, dezvoltarea comunităţii prin activităţi de educaţie non-formală şi extraşcolară, iniţierea şi implementarea proiectelor la nivel local, naţional şi internaţional, în domeniile sale de interes: cultură, educaţie şi mediu social.

„#NOTFORSALE” este un proiect cultural-educaţional ce semnalează o problemă gravă şi reală a comunităţii româneşti: creşterea numărului de persoane traficate din România la nivel mondial. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă ameninţare de trafic de persoane. România este statul UE cu cele mai multe victime în plan internaţional. România riscă o retrogradare internaţională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, precum Afganistan, Siria, Cuba ori Iran, potrivit raportului privind Traficul de persoane al SUA.

„Suntem onoraţi în acest proiect să avem alături Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, ce îndeplineşte rolul de raportor naţional, colectând în acest sens, date de la actorii guvernamentali şi neguvernamentali care desfăşoară activităţi în domeniul luptei împotriva traficului de persoane. Protocolul semnat pe o perioadă de cinci ani, îşi propune realizarea unui parteneriat activ şi eficient între cele două părţi, în scopul derulării de activităţi de informare şi prevenire a traficului de persoane prin intermediul artelor teatrale”, spune Asociația

Toate evenimentele şi produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Puteţi urmări desfăşurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima. Ne puteţi contacta oricând la telefon 0733.060.033, prin e-mail pe teatru@artedellanima.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati