Orașul Nisa și Municipiul București cooperează pentru a contribui la sprijinul refugiaților ucraineni, anunță administrația locală într-un comunicat de presă. În acest sens, a avut loc o reuniune online între Christian Estrosi, Primarul orașului Nisa, Președintele Metropolei și Nicușor Dan, Primar General al Municipiului București.
Christian Estrosi, Primarul oraşului Nisa, Preşedintele Metropolei Nisa, Preşedintele delegat al Regiunii Provence-Alpes-Cote d’Azur, a avut cu Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, o reuniune de lucru prin vide-conferinţă zilele acestea, cu subiectul ajutorului refugiaţilor ucraineni în oraşele lor.
Primarii Christian Estrosi şi Nicuşor Dan au prezentat fiecare maniera în care administraţia locală şi administraţiile subordonate contribuie la sprijinirea ucrainenilor, fie că sunt refugiaţi, fie că trebuie să rămână în zonele de conflict, anunță PMB într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, această discuţie a fost o ocazie pentru a realiza un schimb de bune practici.
Cele două oraşe au luat o serie de decizii similare: deschiderea de puncte de colectare, deschiderea unui ghişeu unic, distribuirea de kit-uri cu produse de necesitate, o inventariere a spaţiilor de cazare, etc.
Interes pentru modul în care municipiul Bucureşti tratează problema refugiaţilor ucraineni
Christian Estrosi a manifestat un real interes pentru modul în care municipiul Bucureşti tratează problema refugiaţilor ucraineni, precum şi pentru organizarea concertului „WE ARE ONE” de pe Arena Naţională.
”Acest concert la care au participat mii de români ale cărui fonduri sunt dedicate cetăţenilor ucraineni, este cel mai mare concert caritabil organizat în România. Un demers similar va avea loc la Opera din Nisa Coasta de Azur pe datat de 22 martie.”, mai spune sursa citată.
În cadrul acestei noi cooperări între cele două teritorii ale noastre, s-a decis ca primarul Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, să identifice nevoile de bază ale refugiaţilor în materie de hrană, medicamente şi echipamente medicale, astfel încât să le putem asigura. Datorită acestui parteneriat, expertizei românilor şi locaţiei geografice a României, care este una dintre primele două ţări – alături de Polonia – care primeşte refugiaţi ucraineni, vom putea oferi cel mai bun sprijin posibil refugiaţilor.
Primarii celor două oraşe au subliniat importanţa menţinerii unui contact permanent prin grupuri de lucru din cadrul celor două administraţii, pentru a face schimb şi a împărtăşi experienţele lor în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei refugiaţilor ucraineni.