O jurnalistă ucraineană ar fi fost răpită de ruși. Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, apel pentru eliberarea ei

O jurnalistă ucraineană ar fi fost răpită de trupele militare ruse, transmite publicația ucraineană Hromadske, sâmbătă. Compania media a anunțat că a pierdut legătura cu Victoria Roshchina, de pe 12 martie. Este posibil ca tânăra să  fie fost luată prizonieră de invadatorii ruși, notează b1tv.ro.

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a cerut ca femeia să fie eliberată.

Ziarista plănuia, săptămâna trecută, să meargă la Mariupol, oraș bombardat continuu de trupele ruse pentru mai mult de 14 zile. Pe 12 martie, contactul cu colegii din presă a fost pierdut. Se crede că a fost capturată de trupele militare rusești și închisă într-o locație necunoscută, începând cu 15 martie.

„Timp de două zile am făcut tot ce am putut pentru a o elibera pe jurnalistă pe cont propriu, însă nu am ajuns la niciun rezultat. Prin urmare, solicităm comunității ucrainene și internaționale să ia măsuri pentru eliberarea  jurnalistei Victoria Roșchina”, scrie Hromadske.

Cu câteva zile înainte de dispariție, Roschina a fost împușcată când vehiculul în care se afla a trecut pe lângă o coloană de tancuri rusești în apropierea orașului Zaporizhia. Jurnalista și șoferul ei au scăpat nevătămați Aceștia au reușit să iasă din vehiculul marcat „presa” și să se refugieze în spatele unor case părăsite din apropiere. Roschina a anunțat că, în momentul asaltului, soldații ruși i-au furat laptopul, camera foto și alte bunuri din mașină. Jurnalistul ucrainean Oleg Baturin a fost de asemenea dat dispărut din 12 martie. El a fost văzut ultima oară în Kakhovka, un oraș din regiunea Herson ocupat de forțele ruse.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati