FOTO/ Deputatul USR de București Oana Marciana Özmen, întâlnire cu oficiali ai landului german Baden-Württember

Deputatul USR de București Oana Marciana Özmen și alți membri ai grupului de lucru constituit la nivelul Comisiei pentru Industrii și Servicii s-a deplasat la Stuttgart pentru o întâlnire cu oficiali din capitala landului german Baden-Württember.

„Ne-am bucurat de o primire călduroasă din partea oficialilor din Republica Federală Germania în contextul deplăsării delegației în perioada 16 – 18 martie.

  • Vizita membrilor grupului de lucru constituit la nivelul Comisiei pentru Industrii și Servicii în Stuttgart, capitala landului german Baden-Württember a avut ca obiectiv consultarea și schimbul de bune practici în materie de eficiență energetică și dezvoltarea capacităților pe hidrogen. Am avut onoarea să conduc delegația formată din 7 deputați, Florin Alexandru Alexe, Dumitru Mărculescu, Claudiu Manta, Elena Stoica, Vlad-Piedone Popescu, Radu Miruță, cărora le mulțumesc pentru implicare.

Dicuțiile primei zile s-au concentrat pe necesitatea dezvoltării de noi tehnologii care pot atenua criza din sectorul energetic și cele vor reduce facturi plătite  astăzi de consumatori. Institutele de cercetare au un rol primordial. Prin parteneriatele de tip public- privat, noi aplicații și soluții sunt descoperite, după cum ne-au exemplificat doamna Christine Neumann Martin – Președinta Grupului de Lucru Regional pe Probleme de Mediu și domnul Raimund Haser – Membru al Comisiei pentru Energie și Mediu al partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU).

  • Domnul Andre Bauman, Secretar de Stat al Ministerului pentru Mediu și Protecție a Climei din landul vizitat, și-a manifestat intenția de a vizita România în scopul consolidării relațiilor, acesta fiind chiar unul din obiectivele principale ale deplăsării recente.

 

  • Salut deschiderea oficialilor din Germania și mulțumesc în mod deosebit pentru sprijinul oferit domnului Radu Florea, Consul General al României la Stuttgart, precum și domnului Emanuel Ioana, consilier economic în cadrul Biroului de Promovare Comercial – Economică din Munchen.

România nu trebuie să se abată de la țintele asumate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Progresele în materie de inovare, cercetare și dezvoltare bazate pe eficiența energetică și pe energia din surse regenerabile sunt esențiale pentru competitivitatea viitoare a UE și bunăstarea românilor”, a scris Ozmen, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati