Alexandru Rafila susține că, deşi numărul infectărilor cu coronavirus este în creştere, momentan nu se ia în calcul impunerea din nou a restricţiilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marți că, deşi numărul infectărilor cu coronavirus este în creştere, momentan nu se ia în calcul impunerea din nou a restricţiilor.

Ministrul Sănătăţii a declarat că începând cu data de 9 martie, ziua în care România a renunţat la restricţii, s-a intensificat transmiterea virusului SARS-COV-2. Rafila a mai precizat că indicat ar fi fost ca renunţarea la restricţii să se facă etapizat.

„Nu e vorba de valul 6, este vorba despte continuarea valului 5, datorită faptului că lumea a simțit acesta eliberare legată de orice fel de precauții. Începând cu 9 martie s-a intensificat transmiterea. Cred că perioada restricțiilor a trecut. Ne aflăm în perioada în care responsabilitatea şi informarea corectă sunt răspunsurile la acest val. Încurajam testarea, am păstrat toate măsurile medicale care să nu permită o creștere a numărului de cazuri grave. Propunerea noastră de ridicare etapizată a restricțiilor ar fi controlat mai bine numărul de cazuri. Mă refer la utilizarea măștii în continuare în spațiile interioare şi în mijloacele de transport. Cred că asta ar fi încetinit transmiterea. Acum ne aflăm din nou la o rată de reproducere a infecției în jur de 1, probabil că o să depășim și această rată. Important este să o ținem sub control. Instaurarea unor restricții depășește competență și puterea Ministerului Sănătății. Continuăm să recomandăm oamenilor să poarte masca atunci când se află în mijloacele de transport în comună, să mențină distanță, să se spele pe mâini”, a declarat ministrul Sănătăţii, la România Tv.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.140 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 2.904 mai multe față de ziua anterioară. 623 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit Ministerului Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati