Peste 33.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional.

La nivel național sunt disponibile 33.829 locuri de muncă, potrivit datelor furnizate de agenţii economici, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Se caută muncitori necalificați, pentru diferite industrii. Firmele din Europa caută, de asemenea, lucrători în agricultură și în producție, potrivit economedia.ro.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru următoarele posturi: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.302); agent de securitate (1.453); manipulant mărfuri (1.435); lucrător comercial (1.253); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.208); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.182); confecţioner-asamblor articole din textile (744); confecţioner cablaje auto (658); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (624); montator subansamble (609).

Din cele 33.829 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru
ocuparea forței de muncă, 2.370 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 7.558 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 9.594 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 14.307 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Firmele din Europa caută lucrători în agricultură și în producție

Există, de asemenea, 685 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European
În Germania, sunt disponibile 253 locuri de muncă pentru: tehnician dentar; tăietor de carne şi lucrător în producţie; în Danemarca – 165 locuri de muncă pentru: lucrător în agricultură; iar în Norvegia – 99 locuri de muncă pentru: operator CNC pentru maşini mari, chelner, bucătar, mecanic.

Sunt locuri de muncă și în Olanda – 67 locuri de muncă pentru: culegător sparanghel; fizioterapeut; conducător auto transport rutier de mărfuri; electrician în industria petrochimică; sudor; electrician în construcţii; lucrător în pepinieră; muncitor; culegător căpşuni; Finlanda – 50 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat – culegător căpşuni; lucrător în ferma de vite de carne; muncitor în agricultură; lucrător în metal/sudor; personal curăţenie; mecanic caroserie auto.

În Franţa se oferă 19 locuri de muncă pentru: tehnician controlul calităţii; tehnician de producţie în industria farmaceutică; farmacist; sudor; mecanic utilaje agricole. Polonia are 27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati