Cât costă cel mai mare teren arabil din România scos la vânzare și ce suprafață are

În ultimii doi ani de zile au fost consemnate schimbări majore în economie, inclusiv în domeniul imobiliar și agricol. După doi ani de restricții pandemice, 2022 a bifat deja un record în privința tranzacțiilor cu terenuri arabile. De la începutul anului în curs s-au scos la vânzare 17 loturi de teren arabil și pășune cu suprafață mai mare de 30 de hectare, mai multe decât s-au vândut în 2021 și 2020, potrivit b1tv.ro.

Anul trecut au fost consemnate doar nouă tranzacții avizate, de terenuri arabile mari, de peste 30 de hectare, iar în anul 2020, 12 hectare, potrivit Ministerului Agriculturii.

În total, în 2021 se tranzacționează aproximativ 820 de hectare de teren arabil, pentru care se solicită 6 milioane de euro. Doar grupul portughez Martifer cere 1,5 milioane de euro pentru 50 de hectare de teren în județul Prahova.

Unde este localizat cel mai mare teren arabil din România, scos la vânzare

Cea mai mare suprafață de teren gata să fie vândută este localizată în localitatea Canop, din Arad, care are 273,4 hectare. Este formată din patru loturi de pășune, iar poprietarii, trei persoane fizice, solicită 2,7 milioane de lei, adică în jur de 558.300 de euro / 2.000 de euro pe hectar.

Al doilea cel mai mare teren scos la vânzare are 170 de hectare de teren arabil, format din patru loturi. Terenul se află în localitatea Vlădești, județul Galați. O companie deținută de patru oameni de afaceri din Italia cere în schimbul terenului peste 935.000 de euro / 5.500 de euro pe hectar.

Restul suprafețelor scoase la vânzare au o suprafață de maximum 59 de hectare. Majoritatea terenurilor sunt scoase la vânzare de persoane fizice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati