Românii din SUA au donat 200.000 de dolari pentru refugiații ucraineni

Fondurile strânse în cadrul campaniei umanitare pentru refugiații ucraineni care ajung în România, lansată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii împreună cu Romanian United Fund, au atins pragul propus de 200.000 de dolari.

“Reușita campaniei umanitare reprezintă un exemplu al solidarității, într-o perioadă dificilă, tragică pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului. Peste jumătate de milion de ucraineni au trecut granița în România, majoritatea fiind femei și copii, și este de datoria noastră, a tuturor, să îi ajutăm și să îi protejăm. Ajutorul umanitar acordat persoanelor vulnerabile este modul oamenilor obișnuiți de a lupta împotriva agresiunii ilegale asupra Ucrainei”, a spus ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, potrivit unui comunicat de presă al ambasadei.

Ambasada României a inițiat strângerea de fonduri, împreună cu Romanian United Fund, imediat după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei. În mai puțin de o săptămână de la lansarea campaniei, fondurile strânse atinseseră pragul propus de 100.000 de dolari, drept urmare pragul a fost crescut la 200.000 de dolari.

Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și articole de igienă și pentru a oferi adăpost, încălzire și echipamente necesare, precum și sprijin psihologic, educațional și de azil refugiaților ucraineni.

Jumătate din fonduri, în valoare de 100.000 de dolari, au fost deja acordate către trei organizații non-profit din România: Crucea Roșie, Salvați Copiii și World Vision Romania, cealaltă jumătate urmând a fi distribuită unor organizații mai mici care activează în plan local la granița cu Ucraina, implicate activ în criza refugiaților ucraineni și care au demonstrat un angajament semnificativ față de eforturile de ajutorare.

Campania se strângere de fonduri a beneficiat și de sprijinul Federației Organizațiilor Româno-Americane (Federation of Romanian American Organizations – FORA), Consulatului General al României la Chicago, Institutului Cultural Român de la New York, comunității RePatriot, precum și al altor organizații și persoane private, atât români cât și americani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati