Ilfov va avea hărți digitale pentru urbanism. Vicepreședinte CJ: Județul se dezvoltă

Județul Ilfov va avea hărți digitale, care vor oferi o imagine clară asupra aspectelor ce vizează urbanismul și amenajarea teritoriului, după ce Consiliul Județean a aprobat o hotărâre în acest sens, a anunțat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov.

”Județul #Ilfov se dezvoltă, iar acest lucru trebuie să țină cont de anumite principii, astfel încât să se reducă cât mai mult decalajele dintre localități sau diferite zone. Pentru ca acest lucru să fie posibil, vom realiza 𝗵𝗮̆𝗿𝘁̦𝗶 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗲, care ne vor oferi o imagine clară, în orice moment, asupra tuturor aspectelor care vizează urbanismul și amenajarea teritoriului.”, a scris acesta pe Facebook.

Proiectul ”Elaborare în format digital a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Ilfov”, prevăzut în #PNRR, a trecut, joi, de votul consilierilor județeni și urmează a fi demarate procedurile pentru implementare.

Prin punerea în aplicare a acestui plan, se dorește elaborarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în sistem GIS (Sistem Informațional Geografic),mai spune sursa citată.

Planul de amenajare a teritoriului va permite:
🔸 analiza situației actuale din județul Ilfov;
🔹 identificarea elementelor care condiționează dezvoltarea, precum și a tendințelor;
🔸 identificarea zonelor cu potențial natural sau cultural;
🔹 diagnosticul prospectiv și general;
🔸 stabilirea strategiei de dezvoltare teritorială din Ilfov, precum și planul de acțiune pentru implementarea politicilor publice, teritoriale, programelor și proiectelor.

Potrivit surse citate, Consiliul Judetean Ilfov coordonează activitatea de amenajare a teritoriului și de urbanism din județul Ilfov, stabilește orientările generale privind amenajarea teritoriului, organizarea și dezvoltarea urbanistică a localităților. Aceste lucruri se realizează prin inițierea și aprobarea planului de amenajare a teritoriului județean, alături de planurile urbanistice generale din fiecare localitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati