Primăria Capitalei a organizat un eveniment pentru copiii ucraineni – pictarea ouălor de Paște – FOTO

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a organizat în Joia Mare, un eveniment dedicat copiilor ucraineni care se află în Bucureşti – pictarea ouălor de Paşte.

Evenimentul a avut loc la Romexpo, în pavilionul central, acolo unde au participat aproximativ 200 de copii însoţiţi de părinţi.

Potrivit sursei citate, copiii au avut la dispoziţie acuarele sau culori pe bază de apă. Totodată, cei mici s-au putut bucura şi de alte activităţi: au participat la ateliere de confecţionat iepuraşi, au cântat, au dansat şi au primit în dar dulciuri şi ouăle pictate.

În doar o lună de la deschidere, peste 16.000 de refugiaţi ucraineni au trecut pragul pavilionului central de la Romexpo, unde Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a amenajat Free market, un spaţiu dedicat, de unde cetăţenii ucraineni pot lua gratuit produsele de strictă necesitate de care au nevoie.

Astfel, în perioada 16 martie – 21 aprilie, 16.361 de persoane, majoritatea femei şi copii, au beneficiat de 400 de tone de alimente şi 150 de tone de haine provenite din donaţii. În spaţiul amenajat de DGASMB, aceştia au mai primit: lapte praf pentru bebeluşi, scutece, jucării, cărucioare, detergent sau produse de igienă.

De asemenea, pentru gestionarea fluxului de beneficiari de la Romexpo, 1.100 de voluntari au fost alături de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Ucrainenii ajunşi la Bucureşti au nevoie în continuare de ajutor, pentru a putea trăi în condiţii decente. De aceea, bucureştenii care vor să doneze sunt aşteptaţi în cele trei centre deschise de Primăria Capitalei:

– Centrul Bebe de Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta, nr. 75, Sector 5.

– Centrul de Economie Circulară, Calea Plevnei nr. 98, Sector 1.

– Centrul de la Arena Naţională, Bd. Basarabia nr. 37 – 39, Sector 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati