Primăria Sectorului 6 a demarat astăzi, 2 mai, lucrările la Parcul Liniei, cel mai mare amenajat după Revoluție. ”Aceasta este o soluție foarte bună ca să creștem calitatea vieții oamenilor și de aceea mi-am dorit foarte mult să amenajăm acest parc de la zero, într-o fostă zonă industrială”, a precizat edilul Ciprian Ciucu.
Terenul se află pe Strada Liniei, acolo unde există și o cale ferată ce deservea, în trecut, mai multe fabrici de la granița dintre cartierele Militari și Drumul Taberei. Lăsat zeci de ani în paragină, acesta va fi redat comunității.
”În sfârșit, am reușit să începem lucrările la parcul de la Cora Lujerului. A durat foarte mult să obținem acest teren fost industrial, pe care-l vom reda comunității sub formă de parc, deci cât mai mult spațiu verde în Sectorul 6. Le mulțumesc celor de la Ministerul Transporturilor și CFR, pentru că au înțeles nevoia publică a acestui proiect și sunt încrezător că toată linia va fi transformată într-un parc longitudinal, pentru că locuitorii din Militari nu au efectiv parcuri.
Este o zonă extrem de poluată, este principala poartă de intrare în București și oamenii nu au unde să meargă. Copiii stau cu părinții sau cu bunicii lor la bulevard și nu este normal. Aceasta este o soluție foarte bună ca să creștem calitatea vieții oamenilor și de aceea mi-am dorit foarte mult să amenajăm acest parc de la zero, într-o fostă zonă industrială. Vom recupera cât mai mult din terenurile aflate în paragină și le vom transforma în spații verzi”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la inaugurarea lucrărilor.
Peste 42.000 de mp, amenajați în prima etapă
În prima etapă, va fi amenajată o suprafață totală de 42.098 mp, gândită ca o zonă de promenadă, care va costa 13.564.243 lei, fără TVA. Proiectul este executat de asocierea formată din Garden Center Grup SRL, Ro-Verde Landscaping SRL, Cris Garden SRL, Geca Impex PM SRL și DFS Center Grup SRL.
Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf. Totodată, calea ferată va fi încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn.
De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene vor fi plantați pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului. Lucrările se vor termina în 12 luni, iar perioada de garanție este 48 de luni.
Până la sfârșitul anului, va începe și etapa a 2-a de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp și se va contiua spre Bd. Doina Cornea, fostul Vasile Milea.