În data de 10 mai, la ora 19.00, Stagiunea de marţi seara prezintă în Sala mică a Ateneul Român recitalul pianistului Matei Lăbunţ, care va avea în program lucrări de J. S. Bach/Busoni , Ludwig van Beethoven, Franz Liszt şi Frederic Chopin.
Program
Bach/Busoni – Ciacona în re minor
Ludwig van Beethoven – 32 de variaţiuni în do minor, WoO 80
Franz Liszt – Vallee d’Obermann
Frederic Chopin – Fantezia în fa minor, op. 49
Coproducător: Radio România Muzical
Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.
Matei Cristian Lăbunţ este un foarte tânăr pianist cu o activitatea artistică şi competiţională remarcabilă. Elev al Colegiului National de Muzica „George Enescu” din Bucureşti la clasa profesoarei Corina Mocanu, îşi completează formarea la cursuri de măiestrie susţinute de Milana Chernyavska, Eduard Kunz, Andrei Diev, Jean Bernard Pommier, William Fong, Viniciu Moroianu, Graeme McNaught, Aaron Shorr, Barbara Szczepansk, Uta Weyand. Artistul are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, printre care: Premiul I la Concursul Internaţional Giuseppe Raciti (Italia, 2017), Premiul I la Concursul Internaţional de pian Pianotalents (Milano, Italia, 2018 ), Premiul al II-lea la Concursul Internaţional Danubia Talents Liszt, Secţiunea Liszt Piano Performance (Ungaria, online 2021), Trofeul concursului Musica Mundi (Belgia, 2017), Trofeul Concursului Noelia Prisecaru (2017), etc. În ianuarie 2022, în cadrul proiectului şi Festivalului Piano Star a fost desemnat câştigătorul premiului Piano Star, care constă într-un concert cu Orchestra Filarmonicii Braşov şi al Bursei SoNoRo Interferente (2022).A debutat pe scena de concert la doar 13 ani cu Orchestra de Camera „Unirea” din Focşani alături de care a interpretat Concertul nr. 23 pentru pian şi orchestră de W.A. Mozart, Un an mai târziu cânta în premieră în România Concertul pentru pian si orchestra nr. 1 de Fredrich Kalkbrenner în cadrul Galei Concursului ” Mihaela Ursuleasa. „. Matei Lăbunţ a fost câştigător al unei burse acordată Uniunii Muzicienilor Interpreti din Romania în anii 2018-2019 şi 2019-2020 şi deţinător al Bursei Mr. Gheorghe Pastia în 2020-2021.
Stagiunea de marţi seara este un proiect ce a luat naştere în anul 2008 şi este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenţia de a susţine şi a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiţii internaţionale sau care se află la studii în străinătate.