Prinţul Charles a vizitat centrul pentru refugiaţi ucraineni de la Romexpo

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a vizitat miercuri centrul pentru refugiaţi ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pentru a vedea răspunsul excelent al autorităţilor române şi al organizaţiilor internaţionale şi locale la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni.

Turul pavilionului amenajat în acest scop la Romexpo a fost oferit de secretarul de stat pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, în prezenţa directorului Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter, şi a Directorului de Programe, Andreea Furtună, precum şi a Reprezentantului Agenţiei ONU pentru Refugiaţi în România, Pablo Zapata, a primarului Bucureştiului, Nicuşor Dan, a Directorului General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean, şi a reprezentanţilor Armatei Salvării România.

Cu această ocazie, Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta au discutat cu refugiaţi ucraineni care au fugit de ororile războiului din ţara vecină. Centrul înregistrează zilnic peste 1.000 de vizitatori ucraineni, care merg acolo pentru a se aproviziona cu produse de maximă necesitate: alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi pentru a beneficia de servicii sociale şi consiliere pe perioada şederii în România. Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta s-au întâlnit, de asemenea, şi cu voluntarii care sprijină efortul generos de la Romexpo.

Numărul refugiaţilor ucraineni care vin la Centrul de Donaţii de la Romexpo a crescut constant de la începutul războiului, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care administrează centrul cu sprijinul organizaţiilor internaţionale şi locale şi al voluntarilor acestora. Peste un milion de refugiaţi au intrat în România, de la debutul crizei umanitare pe 24 februarie.

Vizita Alteţei Sale Regale la Romexpo vine în urma unei serii de angajamente pe care le-a întreprins în ultimele luni în sprijinul comunităţii ucrainene, inclusiv o
întâlnire cu o familie ucraineană strămutată în Canada, ce a avut loc chiar săptămâna trecută. De asemenea, Alteţa Sa Regală este cunoscut în întreaga lume pentru preocupările sale legate de problemele umanitare şi este în strânsă legătură cu o serie de organizaţii caritabile, care oferă sprijin populaţiei ucrainene, fiind inclusiv preşedintele Crucii Roşii Britanice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati